Home Info Konkurs za direktore JP u Smederevu: Neispravno čak 60 prijava

Konkurs za direktore JP u Smederevu: Neispravno čak 60 prijava

by redakcija

Na konkurs za direktore deset gradskih preduzeća stigle su 74 prijave, što je više od sedam pretendenata na svaku fotelju. Međutim, ono što jeste neprijatno iznenadilo i komisiju za odabir kandidata je činjenica da čak 60 prijava nije ispravno! Konkurs za izbor direktora javnih preduzeća čiji je osnivač grad, u skladu sa novim zakonom, završen je još 30. jula.

– Ispravnu dokumentaciju, koja se tražila po konkursu, ima samo 14 kandidata, što znači da je ostalih 60 „promašilo temu“, neki i višestruko, jer su konkurisali na više mesta. Mnogi nemaju dovoljno radnog iskustva na rukovodećem položaju ili nisu dostavili potvrdu da ga imaju, većini nedostaju potvrde da nisu osuđivani, a neki nisu podneli ni obavezno lekarsko uverenje – kaže Olga Svilar, predsednica gradske Komisije za izbor direktora, objašnjavajući da ti kandidati neće ući u proceduru, jer konkurs ne poznaje mogućnost naknadne dostave dokumentacije.

Neblagovremene, nerazumljive i prijave kod kojih nisu priloženi svi potrebni dokazi, komisija odbacuje zaključkom protiv kojeg nije dopuštena žalba…
Inače, najviše interesovanja bilo je za mesto prvog čoveka Javnog preduzeća za stambene usluge i toplifikaciju – 11 prijava, dok ih je po deset stiglo za direktore Sportskog centra, Gradske stambene agencije i Parking servisa. Kandidati za rukovođenje Direkcijom za izgradnju, „Pijacama“ i Televizijom Smederevo nemaju konkurenciju – jer je za ove firme samo po jedan kandidat dostavio valjanu dokumentaciju – a izgleda da niko neće u JKP „Zelenilo i groblja“, za koje nijedna prijava nije u skladu sa konkursom.

Ovakav razvoj događaja, međutim, neki tumače kratkim rokom za prijavljivanje, od samo 15 dana, a neki namerom da konkurs bude poništen. Jer, kažu, nova vladajuća većina još nije ustanovljena, pa nije ni mogla da međusobno „podeli“ preduzeća. Iako se to nikako ne uklapa u najavljenu departizaciju funkcija, navodno, njihovi kandidati nisu znali gde bi trebalo da se prijave… 

NEZVANIČNO, od deset aktuelnih direktora, njih šest se javilo na konkurs. Reč je o političkim kadrovima, koje su na ova mesta stupili deobom političkog kolača.

J.Ilić

Izvor: Večernje novosti

Slične vesti

Leave a Comment

error: Sadržaj je zaštićen !!