Home Info Komiko oil odgovorio na tužbu

Komiko oil odgovorio na tužbu

redakcija

Kompanija "Komiko oil" podnela je danas sudu odgovor na tužbu grada Smedereva, rekao je zamenik direktora "Komiko oila" Rade Radivojević.

Grad Smederevo je, ranije zatražio raskid ugovora o izdavanja u zakup zemljišta za izgradnju rafinerije sa tim američko-holandskim konzorcijumom.

"Komiko oil" je u zakonskom roku predao odgovor na tužbu, jer da nismo, to bi faktički značilo da priznajemo da smo krivi i da je tužba koja je podneta protiv nas osnovana, rekao je Radivojević.

On je izrazio uverenje da će "Komiko", činjenicama i dokumentima koji su podneti u okviru odgovora na tužbu gradu Smederevu, dokazati da je tužba protiv te kompanije neosnovana.

Početak sudskog postupka se očekuje za 30 dana i ako presuda bude pozitivna za nas, "Komiko" će nastaviti sa planiranom investicijom u rafineriju u Smederevo ili u suprotnom tražiti zaštitu svojih prava na zakonit način, rekao je Radivojević.

Javni pravobranilac u Smederevu podneo je 10. jula tužbu za raskid ugovora Privrednom sudu u Požarevcu protiv kompanije "Komiko oil", jer nije uplatila u predvidjenom roku 652 miliona dinara za zakup zemljišta za gradnju rafinerije nafte u tom gradu.

Posle isteka zakonskog roka od 60 dana, 26. juna, javni pravobranilac je poslao opomenu kompaniji "Komiko oil" da u roku od osam dana uplate novac.
Taj rok je istekao 4. jula, a pošto kompanija nije uplatila novac za zakup zemljišta ni posle opomene javnog pravobranioca, usledila je tužba sudu.Pregovori o dobijanju zemljišta u zakup za izgradnju rafinerije trajali su oko tri godine.

"Komiko oil" je najavio da će u rafineriju u Smederevu uložiti 250 miliona dolara i da će je izgraditi za tri godine i otvoriti oko 700 radnih mesta.

Izvor: Tanjug

0 komentara
0

Slične vesti

Ostavi komentar

error: Sadržaj je zaštićen !!