Home Info Smederevac Vojin Kocić najbolji mladi muzičar Švajcarske

Smederevac Vojin Kocić najbolji mladi muzičar Švajcarske

redakcija

Mladi gitarista Vojin Kocić (24)  juče je u Ženevi osvojio prvo mesto na prestižnom Credit Suiss Grand Prix takmičenju klasične muzike, u konkurenciji najboljih studenata, izvođača na svim instrumentima. Proglašen je za najboljeg mladog muzičara u Švajcarskoj u 2014. godini.

Vojin Kocić, rođen je 1990. godine u Smederevu, gde je klasičnu gitaru počeo da uči kod profesora Jovice Miloševića. U Beogradu je završio srednju muzičku školu „Josip Slavenski“ u klasi profesora Darka Karajića, diplomirao je na na Fakultetu Muzičke umetnosti u Beogradu, u klasi profesora Srđana Tošića, a trenutno je na poslediplomskim studijama u Cirihu u Švajcarskoj.

Pohađao je majstorske kurseve kod najpoznatijih svetskih gitarista i učitelja klasične gitare.

Na nacionalnim takmičenjima osvojio je sedam prvih i specijalnih nagrada, a posebno su zapaženi uspesi na evropskim takmičenjima za mlade gitariste. Svoje najveće uspehe, Vojin je ostvario na prestižnim internacionalnim takmičenjima bez starosne granice.

Održao je preko trideset solističkih koncerata u zemlji i inostranstvu, kao i zapažene koncerte sa najboljim srpskim orkestrima („Simfonijski orkestar RTS“, „Sveti Đorđe“, „Dušan Skovran“), a sa samo trinaest godina nastupao je u „Sava centru” sa kamernim orkestrom „Atina Kamerata“ iz Atine.

Vojin je za postignute uspehe nagrađen Svetosavskom poveljom za 2007. godinu, nagradom „Beogradski anđeo“ i nagradom Fonda za mlade talente Republike Srbije u 2006.
Proglašen je najperspektivnijim mladim umetnikom u Srbiji u 2010. godini.
 

Izvor: SDCafe

0 komentara
0

Slične vesti

Ostavi komentar

error: Sadržaj je zaštićen !!