Home InfoHronika Kokain sa susamom

Kokain sa susamom

by redakcija

Smederevski policijski inspektori presekli su kanal krijumčarenja kojim je kokain u Srbiju iz Južne Amerike dopreman u poštanskim pošiljkama prateći trag jednog preprodavca iz Smedereva.

Zapleni tečnog kokaina u beogradskoj Pošti prethodila je višemesečna akcija ovdašnjih policajaca. Operativne podatke o krijumčarenju kokaina do kojih je došla sledeći trag trgovca iz našeg grada, smederеvska policija prosledila je kolegama Španije i Portugala. Na osnovu tih saznanja, policija je u Madridu i Portugalu zaplenila pet kilograma kokaina.

U toj akciji španska i portugalska policija uhapsile su državljane Srbije G.I. (51) i N.M. (55) koji su drogu u Evropu doneli u ličnom prtljagu.

Namera trgovaca bila je da naprave tržište u Srbiji. Bilo je više „proba“ slanja kokainske pošiljke. Prva isporuka iz Perua praćena je od mesta polazišta do carine u Beogradu. U paketu se nalazilo 435 grama sto odsto čistog tečnog kokaina spakovanog u 120 plastičnih loptica obložene susamom. Paket je odmah zaplenjen, a trgovci Lj.G. (53) i D.J. (31) iz Beograda uhapšeni.

Interesantno je da je kokain poštom upućen na ime i adresu jedne hendikepirane osobe sa područja Beograda, a na deklaraciji je stajalo da je u paketu „pet kilograma suvog voća“.
Inače, reč je o značajnoj količini koja se, pre rasturanja „krsti“ tri do pet puta najmanje, što daje i toliko veću količinu za prodaju. „Čistiji“ kokain u Srbiji košta od 50 do 100 evra za gram.

Izvor: SDCafe

Slične vesti

Leave a Comment

error: Sadržaj je zaštićen !!