Home Info Kineska delegacija iz pokrajine Hebei u Smederevu

Kineska delegacija iz pokrajine Hebei u Smederevu

redakcija

U utorak je u poseti Smederevu bila visoka delegacija iz pokrajine Hebei iz Kine, gde se nalazi i sedište kompanije HBIS, koja je vlasnik Smederevske železare

Od preuzimanja Železare Smederevo prošlo je više od dve godine, a od tada je poslovanje ovog Smederevskog giganta na najvišem nivou i stalno se radi na unapređenju.

Međutim, dolazak kineskog investitora nije značajan samo za Železaru, već je i poziv drugim investitorima da svoje poslovanje obavljaju upravo u ovom gradu.

Gradonačelnica Smedereva, dr Jasna Avramović, sa saradnicima, sastala sa delegacijom iz pokrajine Hebei, koju je predvodio gospodin Sun Ruibin, potpredsednik Hebei provincijskog odbora Kineske narodne političke konsultativne konferencije.

Razgovarali su o daljem unapređenju i razvoju prijateljskih odnosa između Grada Smedereva i ove severoistične kineske pokrajine, u kojoj se nalazi i sedište kompanije HBIS, koja je vlasnik smederevske železare.

Ova poseta samo je jedna u nizu, a gostima iz Kine, predstavljeni su i ekonomsko privredni potencijali Smedereva, kao i turističke, vrednosti grada na Dunavu. 

Izvor: RTS

0 komentara
0

Slične vesti

Ostavi komentar

error: Sadržaj je zaštićen !!