Home Info Nove medalje za veslače

Nove medalje za veslače

redakcija

Smederevski veslači osvojili su na 54. regati Vojvodina open, održanoj od 1. do 3. jula na Palićkom jezeru četiri medalje. Na najviše pobedničko postolje popeli su se u seniorskom skifu Nikola Selaković, juniorski dvojac Andrija Stojković i Veljko Simić, pionirski dubl skul u kome su veslali Nikola Soldatović i Andrija Jevtić, kao i pionirski četverac sa kormilarom u sastavu Nikola Ilić, Jakov Todorović, Aleksandar Stevanović, Miroslav Jovanović i kormilar Veljko Vasiljević. Bronza je pripala juniorskom dvojcu bez kormilara u sastavu Lazar Dostanić – Aleksa Petrović.

Kadetski dvojac bez kormilara Jovan Mišeljić – Lazar Ristić bio je četvrti, a isti plasman ostvarili su u pionirskom dubl skulu Lazar Obradović i Todor Marković, kao i Aleksa Garović u pionirskom skifu.
Posle tradicionalne regate Vojvodina open, održane na Palićkom jezeru, uz učešće više od 400 veslača iz šest zemalja, Hrvatske, Mađarske, Bugarske, Grčke, Slovenije i Srbije, izvesno je da će našu zemlju na predstojećem Svetskom prvenstvu u Roterdamu u neolimpijskim disciplinama i za seniore do 23 godine predstavljati četverac bez kormilara. Zoran Rajić, Uroš Dimitrijević, Marko Ristić i Dušan Slavnić lako su trijumfovali u trci četveraca i tako samo overili vizu za nastup u Roterdamu od 21. do 28. avgusta. Ova posada ima bogato internacionalno iskustvo, kao i brojne medalje osvojene na velikim međunarodnim takmičenjima. Da li će to biti dovoljno da se i iz Roterdama vrate sa nekom od medalja ili bar plasmanom u finale, bilo je pitanje upućeno treneru Aleksandru Smiljaniću.

– U trke smo ušli kao favoriti i to smo opravdali na Paliću. U prvoj trci smo bili bolji šest sekundi a u drugoj je ta razlika bila još veća od četverca Zvezde.  Momci su dobili odmor do srede pred dvonedeljne pripreme u Beogradu. Nakon toga očekuje ih poslednjih mesec dana rada na Srebrnom jezeru. Mislim da ima prostora da se još ubrzaju i da će moći da se nadaju plasmanu u finale Svetskog prvenstva – ističe za Aleksandar Smiljanić.

Izvor: SDCafe

0 komentara
0

Slične vesti

Ostavi komentar

error: Sadržaj je zaštićen !!