Home Info Jubilej za ponos

Jubilej za ponos

redakcija

Veliki jubilej, 90 godina postojanja, Veslački klub Smederevo obeležio je Veslačkom večeri kojoj su, osim veslača, prisustvovali čelnici Velačkog saveza Srbije, veslači Partizana, Crvene zvezde i Danubijusa, predstavnici grada Smedereva, Saveza sportova Smederevo, kao i brojni sponzori, donatori i prijatelji kluba.

Predsednik kluba Dragoljub Paunović zahvalio se svima koji su pomogli Velačkom klubu Smederevo da ove godine ostvari najbolje rezultate od osnivanja kluba. 
– Za sve ove godine Veslački klub Smederevo ispričao je mnogo šampionskih ali i onih drugih, ljudskih priča i prijateljstvu, ljubavi i drugarstvu. Sve nas koji smo prošli kroz ovaj klub  i one koji su sada u klubu povezuje jedna velika i iskrena karakterna osobina, otvorena i moćna veslačka duša – rekao je okupljenima Dragoljub Paunović.

Veslački klub Smederevo nagradio je najbolje među najboljima za rezultate ostvarene u 2014. godini.
Priznanja su dobili Dušan Bogičević i Veselin Savić za titulu prvaka Evrope i treće mesto na Svetskom kupu, Aleksandar Filipović za peto mesto u skifu na Svetskom B prvenstvu, osmo mesto na Evropskom prvenstvu i deveto mesto na Svetskom prvenstvu u dubl skulu, kao i Zoran Rajić koji je bio jedini predstavnik srpskog veslanja na Olimpijskim igrama mladih, a ima i zlato i srebro sa Balkanskog prvenstva u juniorskom četvercu bez kormilara i osmercu.

Ove godine, priznanje “Nemanja Nešić”, namenjeno najboljem mladom veslaču, pripalo je Urošu Dimitrijeviću koji se osim zlata i srebra sa Balkansko prvenstva, diči sa dve zlatne medalja sa juniorskog državnog prvenstva u dvojcu i četvercu bez kormilara  kao i sedmim mestima sa Evropskog i Svetskog prvenstva u dubl skulu i osmercu.

Nagrađeni su još Marko Ristić za dve titule prvaka Srbije u juniorskoj konkurenciji u dvojcu i četvercu bez kormilara, zlatnu medalju sa Balkanskog prvenstva u četvercu bez i srebrom na istom takmičenju ali u osmercu i sedmim mesto na svetskom prvenstvu takođe u osmercu. Lazar Dostanić ove godine je dvostruki prvak Srbije u kadetskom dubl i četverac skulu i nalazi se u sastavu kadetske reprezentacije Srbije. Andrija Stojković ima titulu u juniorskom četvercu bez kormilara i kadetskom dubl skulu. Matija Todorović je nagrađen za zlato u juniorskom četvercu bez kormilara na šampionatu države. Dušan Dimitrijević i Danilo Selaković dobili su nagradu za kadetsko zlato u četverac skulu i nastupe u reprezentaciji, a kod pionira priznanje je pripalo Milošu Slavkoviću i Lazaru Ristiću za titulu prvaka u dubl skulu.

Solidan rezultat ostvario je i Nikola Selaković plasmanom na 10. mestu na Svetskom prvenstvu za seniore B u četvercu bez kormilara. Nagrađeni su i treneri, Aleksandar Smiljanić, Jugoslav Luković i Aleksandar Dragutinović. 

Plakete za doprinos i  podršku VK Smederevo dobili su grad Smederevo, Savez sportova Smederevo, Veslački savez Srbije, gradonačelnica dr Jasna Avramović, pomoćnik ministra za sport Predrag Peruničić, novinar Jovan Memedović i veslački klubovi Crvena zvezda i Partizan.

NEBOJŠA ILIĆ SELEKTOR 
– Rezultati ostvareni ove godine su dokaz dugogodišnjeg kvalitetnog i kontinuiranog rada u Veslačkom klubu Smederevo. Smederevo sada ima jednu izuzetnu generaciju i zahvaljujući, pre svega struci, Dejan Guslov je sada u punoj snazi i sa svojim saradnicima zna kako se osvajaju medalje. Ne bih rekao da je ovo vrhunac Veslačkog kluba Smederevo. Ja očekujem i nadam se da vrhunac bude na Olimpijskim igrama u Riju gde se nadam medalji. 

U Beogradu na Savskom jezeru su minulog vikenda održana testiranja za kanditate za reprezentativne selekcije. Aleksandar Filipović je tokom dvodnevnih provera potvrdio da se nalazi u dobroj formi, kao i juniori Marko  Ristić i Zoran Rajić koji su podelili prva mesta u juniorskom skifu.

Zoran Pančić potpredsednik VSS je rekao da su rezultati veslača Smedereva za pamćenje i rezultati koji ujedno i obavezuju.
– Imate izvanrednu generaciju koja je ove godine ostvarila izvanredne rezultate, a imate i divnu budućnost koja treba da se pokaže i dokaže ostvarivanjem olimpijske norme 2015. godine. Nadam se da ćete u Riju uspeti da našoj zemlji i vašem gradu i klubu donesete i olimpijsku medalju – naglasio je Pančić prilikom dodele plakete Veslačkog saveza Srbije smederevskom klubu.  

 

Izvor: Naše novine

0 komentara
0

Slične vesti

Ostavi komentar

error: Sadržaj je zaštićen !!