Home Info Saopštenje za javnost Pokreta Dveri Smederevo

Saopštenje za javnost Pokreta Dveri Smederevo

redakcija

 

Ukoliko se Vlada Srbije odluči za EU i odrekne Kosova i Metohije, obavezujemo se da će Dveri poništiti sve njihove antiustavne potpise na izdaju.
 
Prvi potpredsednik Vlade Srbije, Aleksandar Vučić u svom gostovanju na RTS-u, jasno je postavio dilemu koja stoji pred srpskim narodom u predstojećim danima: Kosovo ili EU. Pokretu Dveri i svim srpskim rodoljubima jasno je da se ova dilema odavno nalazi pred Srbijom, samo je Aleksandar Vučić i Vlada Srbije to tek danas definitivno priznala. Na taj način, Aleksandar Vučić je već odbacio sopstvenu zabludu o trećem putu između Kneza Lazara i Vuka Brankovića. Postoje samo dva puta. Za svakog Srbina dileme nema: Kosovo je iznad EU! A to pokazuju i sva istraživanja javnog mnjenja, da kada god se postavilo pitanje Kosovo ili EU građani Srbije su se u apsolutnoj većini izjasnili za Kosovo i Metohiju. 
 
Iz Vučićevog izlaganja deluje da se Vlada Srbije već opredelila za EU, samo želi u narednim danima da uradi nemoguće: da za to dobije podršku naroda. Obrazloženje koje se moglo čuti od Aleksandra Vučića da ako se opredelimo za Kosovo i Metohiju doživećemo izolaciju i neće biti novca za budžet, kao i to da Srbija neće moći da preživi – ne stoje, jer zapad nije jedina strana sveta! Dogovor sa zapadnim silama koje su nas bombardovale i dvadeset godina u kontinuitetu stajale na strani naših neprijatelja, očito nije moguć i prosto je neshvatljivo da je neko u aktuelnoj Vladi Srbije u to verovao. Na drugim stranama sveta krahom Briselskih pregovora i neulaskom Srbije u EU otvaraju se brojna vrata za do sada zabranjenu vojnu, ekonomsku i političku saradnju. Od EU nismo dobili ništa izuzev ucena i ako nastavimo put u EU mogu nas čekati samo nove ucene: rasprodaja preostalih privrednih resursa i zemljišta, nastavak pljačke od strane stranih banaka i trovanje naroda kroz uvoz i distribuciju genetski modifikovane hrane i semena. 
 
Srbija neće preživeti ako izdamo Kosovo i Metohiju, jer će onda na red doći dalje razbijanje Srbije u Raškoj oblasti, Preševu, Bujanovcu, Vojvodini… Iz svih ovih razloga Pokret Dveri iznova jasno bira Kosovo i Metohiju, a odbacuje EU i njene ucene. Prekid daljeg pridruživanja EU značiće oslobođenje Srbije i oslobođenje svih naših državnih potencijala koji su bili sputani nečuvenim diktatima iz Brisela. 
Aleksandar Vučić je izjavio da će odluka na ovo ključno opredeljenje Srbije u 21. veku biti doneta u narednih 72-96 sati. Pozivamo predstavnike svih patriotskih organizacija i političkih stranaka da u subotu, 6. aprila, masovnim izlaskom na beogradske ulice, na narodnom referendumu, pokažemo Vladi Srbije šta je stav srpskog naroda po ovom pitanju! Još jednom pozivamo SPC i SANU da se i one oglase i jasno opredele po ovom pitanju. Pozivamo sve slobodne ljude i rodoljube da Beograd u subotu, 6. aprila, bude istinska prestonica Srbije koja će jasno poručiti šta je jedini odgovor na Vučićevu dilemu: Ne damo Kosovo i Metohiju! 
 
Ukoliko se Vlada Srbije odluči za EU i odrekne Kosova i Metohije, obavezujemo se da će Dveri poništiti sve njihove antiustavne potpise na izdaju Kosova i Metohije, a da će svi oni koji to budu potpisali odgovarati pred svojim narodom.
 
SDCafe.rs u potpunosti prenosi saopštenje

Izvor: SDCafe

0 komentara
0

Slične vesti

Ostavi komentar

error: Sadržaj je zaštićen !!