Home InfoDruštvo Jovan trčao do Tumana – u akciji prikupljena sredstva za ranjene

Jovan trčao do Tumana – u akciji prikupljena sredstva za ranjene

by redakcija1

U nedostatku permanentne, adekvatne podrške i pomoći države porodicama ranjenih i ubijenih u Malom Orašju i Duboni, Jovan Mitrović je pokrenuo humanitarnu akciju.

Hteo je da ispuni želju Petra Pece Mitrovića, njegovog rođenog brata koji je ubijen u Malom Orašju, a koji je planirao odlazak peške u manastir Tumane u kojem bi se pričestio.

Svestan teškog položaja u kojem se nalaze porodice ranjenih i visokih troškova lečenja, rehabilitacije i oporavka, Jovan je objavio i žiro račun nedelju dana pre nego što je krenuo na hodočašće trčanjem do manastira.

Svoju nameru ostvario je pred sam kraj godine. Do manastira Tumane koji je od Ravnog Gaja u Malom Orašju udaljen 90 kilometara, trčao je dva dana.

Humanitarna akcija je završena i do sada je skupljeno oko četiri i po miliona dinara koji će biti podeljeni porodicama ranjenih. Procenjuje se da je bilo preko hiljadu donatora.

Akciju solidarnosti svojevremeno su pokrenuli drugari i rođaci iz FK Ravni gaj. Potom je bilo nekoliko manjih, a ovo je za sada najveća humanitarna aktivnost koja je potekla iz sela pogođenih tragedijom.

Prikupljenim sredstvima, problemi će biti privremeno rešeni. Trajno rešenje trebalo bi da omogući država koja bi morala da izdvoji sredstva koja će porodice ubijenih i ranjenih trajno primati.

U masakru 4. maja, pored Jovanovog brata Petra Mitrovića, koji je preminuo 23. juna, teško je povređeno još petoro mladih iz Malog Orašja: Miloš Jovanović (23), Jovan Ranković (21), Nemanja Ilić (20), Andrijana Mitrović (17) i Anđela Stevanović (17).

Tekst i foto: javniservis.net

Slične vesti

Leave a Comment

error: Sadržaj je zaštićen !!