Home Info Japanska kompanija Mayekawa planira izgradnju proizvodne hale u Smederevu

Japanska kompanija Mayekawa planira izgradnju proizvodne hale u Smederevu

redakcija

Japanski proizvođač rashladnih sistema, uređaja i kompresora kompanija Mayekawa planira izgradnju proizvodne hale u Smederevu, prenosi sajt Grada Smedereva. 

Ova kompanija je početkom 2018. godine otkupila zemljište u Industrijskoj zoni u Smederevu.

Gradonačelnica Smedereva Jasna Avramović sastala se sa predstavnicima japanske kompanije, a direktor firme Mayekawa Srbija Žikica Andrejević, istakao je da će se ovaj objekat graditi u tri faze, prenosi Grad Smederevo.

"Nakon završetka prve, planiramo zapošljavanje 15-30 radnika, sledeće godine 30-70, zatim 70-100, a na kraju i više od 200 radnika. Cilj nam je da se polako osvaja proizvodnja, jer se radi o izuzetno odgovornom, komplikovanom i visoko tehnološkom proizvodu koji će se montirati u Smederevu.

Inače, u Industrijskoj zoni već se nalazi smederevska kompanija Em Dip pro team, koja će proizvoditi sudove pod pritiskom za potrebe Mayekawa SRB, što, uz saradnju sa firmom Klima, čitavom projektu daje dodatnu vrednost", kazao je Andrejević. On je istakao da su zadovoljni što će jedna tako velika korporacija imati svoju halu u njihovom gradu i što će širiti svoju proizvodnju.

"U prvoj fazi će se sagraditi hala od 2.000 kvadrata, druga i sledeća faza predviđa gradnju još toliko proizvodnog prostora, tako da mi očekujemo na kraju projekta oko 6.000 kvadrata i upošljavanje oko 200 do 300 radnika. Naravno, reč je o specifičnim zanatima, zanatima koji se dobro plaćaju", rekao je on.

Izvor: Tanjug

0 komentara
0

Slične vesti

Ostavi komentar

error: Sadržaj je zaštićen !!