Home Info „Janjičar“ – potresna priča o najstrašnijem periodu srpske istorije

„Janjičar“ – potresna priča o najstrašnijem periodu srpske istorije

by redakcija

Pre skoro dva meseca u izdanju izdavačke kuće "Evorbuk", izašao je roman "Janjičar". Janjičar je debitantsko književno delo našeg smederevca Saše Đorđević Edija.

Istorijski roman "Janjičar", priča neverovatnu porodičnu priču koja se odvija u XVI veku, tačnije 1521. godine za vreme Osmanlijskog carstva i vladavine Sulejmana Prvog. 

Najveći deo priče odigrava baš u našem gradu u Smederevu! 

Sudbina dva brata, od kojih jedan postaje turski Janjičar (odveden zbog "danka u krvi"), i drugog koji odrasta u Srbiji sa veoma dinamičnom radnjom ispreplitanom veoma realnim događajima, održaće vašu pažnju do poslednjih redova knjige. 

"Knjiga je bazirana na istorijskim činjenicama, dok su sami likovi izmišljeni" – kaže za SDCafe Saša Đorđević Edi. "Veoma sam mnogo istraživao, i trudio se da što realnije predstavim to vreme o kome svi malo znamo. To vreme nam je uglavnom poznato iz turskih serija kojima nas zatrpavaju i zaglupljuju a koje od istine iz tog vremena skoro da nemaju ništa" – dodaje Edi.

Na skoro završenom Sajmu knjiga u Beogradu, fantastične kritike dobio je ovaj roman izazvavši veliko interesovanje.

Pored svog interesovanja za pisanje Saša Đorđević, inače policijski inspektor, poznat je u Smederevu kao frontmen Heavy Metal benda Patrias u kome svira bas gitaru.

 

Izvor: SDCafe

Slične vesti

Leave a Comment

error: Sadržaj je zaštićen !!