Home InfoHronika Istočili sa barže 27.610 litara goriva

Istočili sa barže 27.610 litara goriva

by redakcija

Policija u Smederevu u saradnji sa policijom Pančeva u koordinaciji sa Upravom kriminalističke policije MUP–a uhapsila je J. P. (58) iz Beograda zbog zloupotrebe položaja i trgovine uticajem.

Osumnjičeni je kao kapetan broda "Karlovac" JRB, koji je bio usidren u kanalu Azotare Pančevo sa baržama u kojima se nalazio BMB95 (bezolovni motorni benzin)  i evrodizel, prethodno dogovorio sa D. S. iz Pančeva da iz barži otuđi povereno mu gorivo, saopštila je policija u Smederevu.

Pored toga J. P. je uticao na dvojicu čuvara JRB koji brinu o bezbednosti tovara da omoguće nesmetan istovar goriva sa barži, što su D. S. i njegov saučesnik Z. M. iz Pančeva iskoristili i sa barži istočili u svoje tankove 27.610 litara goriva.

Kapetanu  J. P. osumnjičeni su predali 7.200 evra, a pričinjena šteta JRB je 3.573.287 dinara.

Po otuđenju navedenog goriva D. S. i Z. M. su organizovali mrežu za dalju prodaju derivata, a kako bi to osigurali D. S. je policajcima Policijske uprave Pančevo D.Š. i M. S. dao po 150 evra da bi se nesmetano derivati prevezli do drugih preprodavaca na teritoriji Pančeva.

Krivičnom prijavom obuhvaćeno je osam osoba, od toga su trojica zaposlena u JRB, dvojica policijskih službenika Policijske uprave u Pančevu.

Zaposleni u JRB su osumnjičeni da su zloupotrebili službeni položaj,  nesavestan rad u službi i trgovanje uticajem, policajci iz Pančeva za primanje mita i trojica preprodavaca zbog davanja mita i nedozvoljene trgovine.

Osumnjičeni J.P. je, u zakonskom roku, uz krivičnu prijavu sproveden istražnom sudiji Višeg suda u Pančevu.

 msp

Izvor: SDCafe

Slične vesti

Leave a Comment

error: Sadržaj je zaštićen !!