Home Info Železara se ne prodaje u kabinetima

Železara se ne prodaje u kabinetima

by redakcija

Saša Radulović kaže da će Železara biti privatizovana po novom zakonu o privatizaciji, a ne u kabinetima i štabovima političkih stranaka. 

"Za privatizaciju Železare nadležni su Ministarstvo privrede i Agencija za privatizaciju. Razgovoramo sa velikim brojem zainteresovanih investitora", rekao je ministar privrede Saša Radulović u intervuju agenciji Beta.

On je dodao da za tu fabriku važe ista pravila kao i za druga preduzeća u restrukturiranju i postupku privatazacije, odnosno da pre ponude zainteresovanim kupcima treba da se očiste njihovi bilansi, uradi procena vrednosti imovine i konverzija dugova. 

"Privatizacija treba da se radi u institucijama, a ne iz kabineta i štabova političkih stranaka", istakao je Radulović. 

Ministar privrede je rekao da nema informacije da je investicioni fond iz Austrije WFA, kako piše današnji Blic, potpisao memoradum o zainteresovnosti za kupovinu 100 odsto kapitala Železare. 

Taj dokment je, po navodima Blica, s predstavnicima WFA potpisao član Skupštine Železare Milenko Dželetović.

Premijer Srbije Ivica Dačić izjavio je danas da se o privatizaciji Železare Smederevo pregovara s više strana, ali da za sada nema dogovora o prodaji te kompanije koja je u državnom vlasništvu. 

Upitan o zainteresovanosti investicionog fonda iz Austrije WFA za kupovinu 100 odsto kapitala Železare, Dačić je novinarima u Beogradu rekao da se vode pregovori, ali da "ništa nije izvesno". 

"Mi bismo voleli da to bude tako. Bilo je više pokušaja i razgovora sa više strana (o prodaji Železare)… Veliko je pitanje isplativosti zbog krize u kojoj se nalazi ta industrija", rekao je Dačić.

Izvor: Beta

Slične vesti

Leave a Comment

error: Sadržaj je zaštićen !!