Home Info Interbola- totalni haos smederevske rok scene

Interbola- totalni haos smederevske rok scene

by redakcija

Interbola je najmlađi bend u Smederevu. Na njihovom repertoaru možete čuti Smak, Van Gog, Led Cepelin, Metaliku, Pink Flojd, a prvi spisak pesama dogovarali su u kafeu gde provode slobodno vreme. Poslednje dve svirke imali su na Smederevskoj jeseni i u Moto klubu, gde su zaista izazvali mnogo pažnje i pozitivnih reakcija. To im prija i motiviše ih.

Igor, Nenad i Pavle su dobri drugari. Na početku su srednje škole i tek se razvijaju koracima obrazovanja. Veseli su i pričljivi, puni entuzijazma i na prvi pogled čini se da ih ništa ne razlikuje od današnje omladine. Sve dok ne zasviraju. Ova trojka čini Interbolu, najmlađi bend u Smederevu. Na njihovom repertoaru možete čuti Smak, Van Gog, Led Cepelin, Metaliku, Pink Flojd. Prvi spisak pesama dogovarali su u kafeu gde provode slobodno vreme, a bend je nastao pre nešto više od godinu dana kada su se upoznali Igor i Nenad. 
To je bilo prošlog leta. Mene su pozvali neki drugari da sviramo i tada smo se Nenad i ja upoznali. Kako taj bend nije imao budućnost, mi smo ipak ostali u kontaktu, družili se i došli na ideju da pravimo novi bend. Pavla znam iz Muzičke škole, družimo se, znam da dobro svira i pozvao sam ga. Imali smo prvu probu i lepo je to išlo, priča Igor Petrović, gitarista i vokal Interbole.

Svoj prvi nastup imali su 27. januara ove godine, za Svetog Savu baš u O.Š. ‘’Sveti Sava’’, gde su se na repertoaru našle dve pesme- Metallica ‘’Nothing else matters’’ i Van Gog ‘’Neko te ima noćas’’. 
Oni su svirali na električnoj gitari bez pojačala, a ja sam lupao u klasičnu gitaru da bismo imali melodiju. To je bio naš prvi javni nastup, bilo je dosta improvizacije, čak smo i tekst improvizovali, ali smo se snašli, priseća se Nenad Jovanović, bubnjar benda.

Poslednje dve svirke imali su na Smederevskoj jeseni i u Moto klubu, gde su zaista izazvali mnogo pažnje i pozitivnih reakcija. To im prija i motiviše ih. Intenzivno sviraju i probe uglavnom imaju jednom nedeljno, ukoliko nađu prostor za to. To je ujedno i jedan od glavnih problema.Uglavnom nemaju gde da vežbaju i za sada iznajmljuju privatan prostor. Svaki slobodan trenutak vole da iskoriste za muziciranje, ali dosta pažnje posvećuju i školi, jer misle da je ipak obrazovanje prioritet. 

Nama je prioritet škola. Igoru i meni u Muzičkoj školi to je gitara i klasična muzika, izlaženje na takmičenja, ali u slobodno vreme trudimo se da vežbamo za bend. Takođe, osvajali smo nagrade po Srbiji, a bili smo i u na takmičenju u Bugarskoj, kaže Pavle Žarkić, koji u bendu svira ritam gitaru.
Igor i Pavle planiraju Muzičku akademiju, dok je Nenad zaljubljenik u istoriju i arheologiju, a interesovanje za muziku nasledio je od oca, koji mu je pokazao osnove i koji je takođe bio bubnjar. Usput se hvale da čitaju knjige o muzici i istoriji, lepo se druže i imaju slična razmišljanja, čini se vrlo zrela za svoje godine. 
Što se tiče planova za budćnost nadaju se svirkama na Beerfest- u i Zaječarskoj gitarijadi. O muzičkim takmičenjima još ne razmišljaju. Kažu, još uvek nisusu uigrani za tako nešto. Pre nekoliko godina pratili su ‘’Rat bendova’’ i smatraju da takvo jedno takmičenje trenutno nedostaje Srbiji i regionu. A ono što njima nedostaje jeste jedan dobar basista, koji će, kažu kroz šalu, moći da isprati Nenada na bubnjevima. Pozitivne kritike nedavno su dobili i od Kikija Lesendrića, koji im je ponudio da autorske stvari snimaju u njegovom studiju.

Izvor: Naše novine

Slične vesti

Leave a Comment

error: Sadržaj je zaštićen !!