Home InfoKultura Nova predstava pozorišta PATOS – Narcis/e

Nova predstava pozorišta PATOS – Narcis/e

by Redakcija
U ponedeljak 13. decembra, sa početkom u 20 časova, u Velikoj dvorani Centra za kulturu Smederevo, pozorište PATOS konačno pred publiku izlazi sa novom predstavom pod nazivom „NARCIS/E“.
Ovo je produkcija koja ponovo spaja PATOS (Smederevo) i Hleb Teatar (Beograd) nakon predstave „2100: Skaksa o Aski“, a i ovog puta Sanja Krsmanovic Tasić se potpisuje kao rediteljka, koreografkinja i dramaturškinja.
Uz tri mlade glumice Isidoru Đorđević, Anđelu Mladenović i Anu Ivanković kroz kreativni dramski proces priređeno je autentično scensko istraživanje o narcisoidnim ličnostima u našem društvu, državi, okolini i na društvenim mrežama, o prihvatanju toga da nismo savršeni, već ljudski ranjivi, nepotpuni, u neprestanoj izgradnji i ponovnom otkrivanju sebe.

Originalnu muziku je komponovao Jugoslav Hadžić, a plakat je oslikala i priredila mlada slikarka Ljubica Kokotović, čija nedavna izložba „Aspekti selfa“ je poslužila i kao inspiracija tokom procesa kreiranja ove predstave.

Predstava je nastala u okviru festivla „Na sopstveni pogon“ Asocijacije Nezavisna kulturna scena Srbije, a uz podršku Centra aza kulturu Smederevo.


foto: Lidija Antonović

Slične vesti

Leave a Comment

error: Sadržaj je zaštićen !!