Home ZanimljivostiTehnologija Instagram proslavio 3. rođendan

Instagram proslavio 3. rođendan

redakcija

Aplikaciji Instagram bilo je potrebno manje od tri godine da osvoji svet. Danas, Instagram koristi više od 150 miliona korisnika. Da li ste i vi među njima?

 

Foto-aplikacija postala je jedno od omiljenih virtuelnih mesta za objavljivanje fotografija, među kojima dominiraju takozvane "selfie" i fotografije hrane koje dobijaju sasvim novi izgled nakon što ih korisnici "provuku" kroz jedan od popularnih retro-filtera. 

Instagram je veoma brzo postao omiljena aplikacija javnih i poznatih ličnosti, koje je uglavnom koriste kako bi se prikazale u svetlu "običnih smrtnika". 

Međutim, profili su počeli i da se koriste i u edukativne svrhe, pa je tako nedavno NASA otvorila svoj profil kako bi svoje aktivnosti i svemirska prostranstva približila korisnicima interneta. 

"Naš cilj je bio kreiranje aplikacije zbog koje će ljudi voleti da razmenjuju svoje fotografije sa drugim ljudima, ali je sve to poprimilo dimenzije koje nismo očekivali", priznao je jedan od tvoraca aplikacije Kevin Sistrom 4. Oktobra tokom gostovanja u emisiji "Today Show". 

Instagram tokom svoje prvi tri godine beleži konstantan rast broja korisnika. Svakodnevno se objavi oko 55 miliona fotografija, a sve one zajedno za samo 24 sata prikupe oko 1,2 milijarde lajkova. 

Instagram je u osvajanje sveta krenuo 6. oktobra 2010. godine, da bi već do kraja te kalendarske godine privukao više od milion Apple korisnika. Tokom prvih godinu dana funkcionisanja, ova aplikacija zabeležila je više od 10 miliona korisnika, a te godina Apple ju je proglasio i za aplikaciju godine. 

Na proleće prošle godine Instagram su dočekali i korisnici Androida, a svega nekoliko dana kasnije Facebook je postao vlasnik ove aplikacije. U februaru ove godine broj korisnika premašio je broj od 100 miliona, da bi već krajem septembra taj broj bio veći za još pedeset miliona.

Izvor: B92

0 komentara
0

Slične vesti

Ostavi komentar

error: Sadržaj je zaštićen !!