Home Zanimljivosti Pijan već 20 godina, a ne pije

Pijan već 20 godina, a ne pije

redakcija

Telo Metjua Hoga sve što pojede pretvara u stopostotni alkohol. Hog je često patio od mamurluka čak i kad ne bi popio ni kap alkohola.

 

Metju Hog ima vrlo redak sindrom zvani "auto-pivara" zbog koga mora pomno da pazi šta jede i pije kako bi ostao trezan. 

Naime, u njegovom tankom crevu kvasac suviše nabubri pa sve što Metju pojede pretvara u čist etanol koji se zatim apsorbuje direktno u njegov krvotok. 

Punih 20 godina lekari nisu znali šta uzrokuje konstantno pijanstvo i mamurluk gospodina Hoga. Dovoljno je da pojede malo pirinča i uskoro će se osećati kao da je popio tri boce vina. Njegova porodica je potrošila celu svoju ušteđevinu, vrednu 50.000 funti, ne bi li se otkrilo šta uzrokuje Metjuovo stanje. 

Hog, 34-godišnjak iz Midsbora, kaže: "Svaki put kad jedem hleb, krompir ili pirinač moje telo proizvodi stopostotni alkohol koji zatim putuje mojim venama". 

Tvrdi kako je mnogo puta, još kao dete, pretrpeo pijanstva i mamurluke, a da prethodno nije popio ništa alkoholno. Zbog svog stanja je morao da prekine studiranje. "Više ne pijem alkohol uopšte", rekao je. "Imam svoju privatnu pivaru u telu koje ne može da podnese dodatni alkohol, a i nema smisla plaćati pića kad mogu da proizvedem svoja". 

Sada, kad je napokon otkrio zbog čega se njegovo telo ponaša tako čudno, Hog može da drži situaciju pod kontrolom pridržavajući se stroge dijete koja isključuje neka od najuobičajenijih jela, poput bilo kakvog oblika brze hrane ili slatkih pića.

Izvor: B92

0 komentara
0

Slične vesti

Ostavi komentar

error: Sadržaj je zaštićen !!