Home Info Ilić i Tasićeva nadomak medalja, Bojić nadomak finala

Ilić i Tasićeva nadomak medalja, Bojić nadomak finala

redakcija

Mešoviti tim Streljačke družine „Smederevo“ u disciplini vazdušna puška, Veljko Ilić i Natalija Tasić, osvojio je četvrto mesto na seniorskom Prvenstvu Srbije u A programu, koje je održano proteklog vikenda u Sportskoj hali „Breza“ u Gornjem Milanovcu. Mladi tim „Smedereva“, koji nastupa zajedno od 2018. godine od kad je ova disciplina uvrštena u program takmičenja Streljačkog saveza Srbije, a prvi put po novim pravilima, u prvom delu kvalifikacija u kojima svaki član tima gađa 30 dijabola, po ukupnom rezultatu zauzeo je četvrto mesto sa 613,8 krugova i plasirao se u drugi deo kvalifikacija gde 8 najboljih parova iz prvog dela nastavlja takmičenje. Ukupno je nastupilo 11 mešovitih parova. U drugom delu kvalifikacija gađa se 20 dijabola. Naš tim je ponovo bio četvrti sa 408,9 krugova i plasirao se u meč za bronzanu medalju, u kome se četvrti sastaje sa trećeplasiranim. Treći je bio prvi tim SD „Novi Sad 1790“ koji je predvodila Sanja Vukašinović, najbolja seniorka Srbije u 2019. godini, u paru sa Đorđem Janjićem. U meču za bronzu svaki član tima opaljuje po jednu dijabolu. Pogodci oba člana tima se sabiraju, a onaj tim koji ima veći zbir dobija 2 poena. Ukoliko je rezultat izjednačen oba tima dobijaju po jedan poen. Pobednik meča je onaj tim koji prvi osvoji 16 poena. Miks tim „Novi Sad 1790“ pobedio je „Smederevo“ rezultatom 16:8. Veljko Ilić i Natalija Tasić, do sada su kao mešoviti tim osvojili drugo mesto na Prvenstvu Srbije 2018, a treće 2019. godine u konkurenciji juniora. Na Walther Youth Cup-u 2018. su pobedili, a prošle godine bili treći.

U meču za zlatnu medalju sastali su se prvi i drugi tim Streljačkog kluba „Čika Mata“ iz Kragujevca. Prvi tim Teodora Vukojević/Milutin Stefanović pobedio je drugi tim Milica Ristić/Stevan Jovanović sa 17:13.
Na seniorskom državnom prvenstvu nastupio je još i Dušan Bojić, koji je vazdušnim pištoljem, sa 552 kruga, zauzeo deveto mesto i ostao bez finala u kome se za medalje borilo 8 najboljih iz kvalifikacija u kojima je nastupilo 38 seniora.

Iako nije bilo medalja zadovoljni smo rezultatima naših strelaca na seniorskom državnom prvenstvu, od kojih se dvoje još uvek takmiče u kategoriji mlađih juniora, Natalija Tasić i Dušan Bojić, dok je Veljko Ilić junior.

Strelci „Smedereva“, kadeti i mlađi juniori, u nedelju 15. marta nastupiće na trećem kolu kupa Srbije u B programu, koje će se održati u Beogradu. Posle toga, streljački karavan se seli u naš grad, gde će se najpre održati Prvenstvo Srbije u B programu 21/22. marta a zatim i Finale Kupa Srbije 28/29. marta. Pre tih takmičenja, na strelištu u Sportskoj hali Smederevo, u petak 13. marta, održaće se četvrto kolo 12. Smederevske lige u streljaštvu u seniorskim kategorijama.

Izvor: SDCafe

0 komentara
0

Slične vesti

Ostavi komentar

error: Sadržaj je zaštićen !!