Home Info Drugi rođendan izdavačke kuće Gavran

Drugi rođendan izdavačke kuće Gavran

redakcija

Gavran je svoj drugi rođendan proslavio organizovanjem, nesvakidašnje književne večeri u lepom i prijatnom ambijentu kafea Gajba u Smederevu. Događaj je održan 29. februara od 19h, pred mnogo ljudi koji su slušali trininu o ne tako popularnoj književnosti 18. i 19. veka. Na tribini su govorili: Milena Dasukidis, Aleksandra Rajković i Jelena Dasukidis, moderator programa bio je Uroš Timić.

Predstavnici Gavrana, predstavili su publici i svoja tri fenomenalna izdanja izdanja: Kralj u žutom, Grob i Otranski zamak. Njigova izdanja možete naručiti ovde.   

 

Klub knjige i umetnosti – Gavran je nevladina, neprofitna organizacija sa sedištem u Smederevu koja se bavi razvojem i promovisanjem kulture i umetnosti kroz prevodilački, istraživački i izdavački rad.

Rad kluba Gavran je prevashodno usredsređen na poznata, manje poznata i (gotovo) nepoznata dela angloameričke književnosti 18. i 19. veka koja dosad nisu bila prevođena na srpski jezik, kao i dela čiji su postojeći prevodi na srpski jezik zastareli ili neadekvatni (u pogledu književnog kvaliteta prevoda, pratećih informacija i kritičkog aparata).

Naš osnovni cilj je da, kroz izdavačku delatnost, ponudimo srpskoj čitalačkoj publici kvalitetne prevode ovih književnih dela i na taj način popunimo praznine u tradiciji prevodne književnosti na srpskom jeziku.

 

Ukoliko niste prisustvovali ovom događaju, celokupnu tribinu možete pogledati na youtube-u.

 

 

Izvor: SDCafe

0 komentara
0

Slične vesti

Ostavi komentar

error: Sadržaj je zaštićen !!