Home InfoHronika Hapšenje zbog prodaje lažnog meda i utaje poreza

Hapšenje zbog prodaje lažnog meda i utaje poreza

Redakcija

Policija u Smederevu, u saradnji sa Poreskom policijom, uhapsila je P. M. (54) iz na[eg grada, zbog osnovane sumnje da je izvršio krivična dela proizvodnja i stavljanje u promet škodljivih proizvoda, poreska utaja i falsifikovanje službene isprave.

Sumnja se da je on, kao odgovorno lice jednog preduzeća koje se bavi prodajom meda, od 2018. godine umesto pravog prodavao lažni med koji je pravljen od nekoliko vrsta šećera i raznih dodataka.

Takođe, u tom periodu, kako se sumnja, navodno je otkupljivao med od samostalnih proizvođača i sačinio 67 otkupnih listova u kojima je lažno prikazano da je od njih otkupio više od 480 tona meda, ukupne vrednosti oko 330.000.000 dinara.

P. M. se sumnjiči da je, na osnovu ovog navodnog otkupa, podizao gotov novac sa računa firme i na taj iznos neosnovano ostvarivao odbitak poreza, čime je oštetio budžet Republike Srbije za više od 52.000.000 dinara.

Pored svega navedenog, sumnja se da je fiktivno prodao firmu jednoj osobi, što je iskoristio kao izgovor da ne dostavi svu poslovnu dokumentaciju službenim licima, pravdajući se da ju je predao novom vlasniku, pa mu se na teret stavlja i krivično delo onemogućavanje vršenja kontrole.

Osumnjičeni je uz krivičnu prijavu priveden osnovnom javnom tužiocu u Smederevu.

 

2 comments
2

Slične vesti

2 comments

Nana 17.09.2021 - 08:53

Lik Dugonje iz „Mesec od hartije“ je oživeo…

Reply
Bojan 21.09.2021 - 15:27

Ime firme molim Vas sigurno jos moze da se nadje u domacim trgovinama

Reply

Ostavi komentar

error: Sadržaj je zaštićen !!