Home InfoHronika Hapšenja zbog zloupotrebe položaja

Hapšenja zbog zloupotrebe položaja

by redakcija

Policija u Smederevu uhapsila pet osoba zbog zloupotrebe službenog položaja. Aleksandar H. se sumnjiči da je u toku nabavke rezervnih delova favorizovanim firmama dostavljao podatke o ponudama konkurencije.

Kriminalistička policija u Smederevu privela je Aleksandra H. (41), odgovorno lice za nabavke preduzeća "Harsko metals", i vlasnike četiri privatne firme zbog zloupotrebe položaja i falsifikovanja službenih isprava.

Uhapšena su četiri vlasnika privatnih preduzeća "Ristić mont" iz Smedereva, "Ertrak" i "Dar fer" iz Beograda i "Bokom" iz Kragujevca. 

Aleksandar H. je osumnjičen da je, u postupku nabavke rezervnih delova, zaštitne opreme i drugih proizvoda i usluga za potrebe preduzeća "Harsko metals", falsifikujući ponude, lažno prikazivao određena preduzeća i favorizovanim ponuđačima javljao vrednosti ponuda konkurencije.

Za te usluge je dobijao od 25.000 dinara do 1.000 evra po nabavci, a policija je od sada prikupila dokaze da je na taj način primio oko 260.000 dinara, omogućivši favorizovanim ponuđačima protivpravnu korist u iznosu od oko 48 miliona dinara.

Prouzrokovao je štetu preduzeću u kojem je zaposlen, jer su roba i usluge plaćane skuplje.

Osumnjičeni će uz krivičnu prijavu biti predati istražnom sudiji Osnovnog suda u Smederevu.

Izvor: RTS

Slične vesti

Leave a Comment

error: Sadržaj je zaštićen !!