Home Info Koliko PKC plaća zakup hale?

Koliko PKC plaća zakup hale?

redakcija

Ugovor o zakupu hale,  koju je grad napravio za finski PKC, a koja je koštala 682 miliona dinara, nije objavljen, tako da su detalji nepoznati, kao što je, na primer, cena mesečnog zakupa.

Početna cena u  javnom oglasu koga je grad objavio za zakup, bila je 2,62 evra po kvadratu bez pdv-a. Hala ima 20.000 kvadrata. Takođe, oglasom je precizirano i da se prostor daje u zakup na period od deset godina. Međutim, ugovor nije objavljen, tako da se rokovi i cena ne znaju. Troškove osiguranja poslovnog prostora i naknadu za korišćenje građevinskog zemljišta platio je Grad, ali nije poznato o kojoj sumi je reč. 

Inače, Smederevo je u 2014. godini, po osnovu davanja u zakup poslovnog prostora, prihodovalo 22,2 miliona dinara. Ove godine planira se prihod od 123 miliona dinara, ili čak 100 miliona više, a grad saopštava da je to zahvaljujući izdavanju novoizgrađene hale PKC-u.
Kada je hala predata PKC-u, najavljeno je da će u januaru 2015. početi proizvodnja u novim pogonima, ali se to još nije dogodilo.

 

Izvor: SDCafe

0 komentara
0

Slične vesti

Ostavi komentar

error: Sadržaj je zaštićen !!