Home InfoPolitika Gradsko veće Smedereva „pojačao“ student-apsolvent

Gradsko veće Smedereva „pojačao“ student-apsolvent

by Redakcija

Najviši lokalni organ vlasti u na[em lepom gradu uneo je grotesknu novinu u ovdašnju kadrovsku politiku dosetivši se da za gradsku vladu, kakvu takvu, izabere momka bez dana radnog staža i bez diplome. Skupština grada Smedereva je za novog člana Gradskog veća izabrala 24-godišnjeg studenta Stefana Jovičića. U biografiji, koja bi trebalo da bude radna, ali nije, kao najveće dostignuće i preporuka za odgovornu funkciju navodi se da je kandidat apsolvent Saobraćajnog fakulteta u Beogradu. Sa ovom „titulom“, Jovičić će, kako se očekuje, preuzeti resor saobraćaja koji je do sada vodio Branislav Drobnjaković koji je iz zdravstvenih razloga podneo ostavku.

Da ne ulazimo u sposobnosti kandidata, već samo da podvučemo apsurd da na ovakvu funkciju dođe student bez radnog iskustva u struci.

Svakom je iz ovoga jasno koliko je ozbiljna vlast i kako se odnosi prema javnim funkcijama koje bi trebalo da nose i najveću odgovornost.

Bilo je u ovoj vlasti i direktora srednjoškolaca tj. sa kupljenim i falsifikovanim diplomama, pa što ne bi i onih bez diplome jer, da podsetimo, apsolvent je student koji je upisao i overio sve semestre na fakultetu, odslušao nastavu, ali još uvek nije diplomirao odnosno nije položio sve ispite.

Ima li Smederevo nekoga ko je makar diplomirao? Ima, zasigurno, ali takav neko verovatno nije pogodan. Da li nam je potreban kadar koji zna šta radi, ili nam je samo potreban šraf u mašineriji koja funkcioniše na zadatu temu? Odgovor je očigledan. Šraf, sa oznakom vlasti.

Slične vesti

4 comments

Dejan 28.12.2022 - 19:19

Pa kako nema diomiranih. Eto ga Nesic , direktor ,iz laste . Do juce imao treci stepen termomontera koji je jedva zavrsio sa ponovljenim prvim razredom a sad naprsno postao pametan i zavrsio fakultet ,sa 45 g, od kako je usao u sns . A odes u Bosnu i sve zavrsis . Ko da dokaze .Ma dajte ljudi ovo je banana drzava.

Reply
Borivoje 28.12.2022 - 19:54

Nažalost, nije prvi put da komentarišem ali ponoviću. Cela gradska uprava, a pogotovo resor saobraćaja ne poštuje zakon RS. Niko ne otvara pitanje taksi prevoza u Smederevu, a ponoviću opet, nije da komentarišem prvi put. Grad Smederevo nije limitirao broj taksista iako zakon kaže da mora. Grad Smederevo je prihvatio falsifikat uverenja o iskustvu vozača, kao i falsifikat diplome, i diplome za prekvalifikaciju iako zakon to nedozvoljava. Niko, ali niko nije postavio barem jedno pitanje njima kako ili zašto su uradili. Ni vi gopodo iz medija, a ni tužilaštvo jer nije ovo mala stvar. I po ko zna koji put biće, tresla se gora rodio se miš. Nema države, nema sudstva, nažalost nema ni žovota više ovde.

Reply
Ivan 28.12.2022 - 20:38

Bravo za tekst!

Reply
Pera 29.12.2022 - 20:03

E pa jbg., oni koji su završili prave škole i fakultete i koji su stručni u svojoj oblasti, neće da se „prljaju“ u politici, „gledaju svoja posla“ i čekaju da valjda padne kometa i skloni napredne-nazadne nepismene bahate volove sa vlasti. Neće se ništa promeniti dok se svi koji nešto zaista znaju i vrede pre svega u svojoj struci ne angažuju. Ako sedimo kod kuće i ćutimo vladaće i dalje sve veće i veće tupadžije, a da nisu ni svesni svog neznanja i štete koju prave. Napraviše od Smedereva poslednju rupu i kasabu u Srbiji. Radnici gradske uprave, inspektori i ostali su najobičniji paraziti koji ništa ne rade – zato je saobraćaj u haosu, hiljadu taksista, nigde parking mesta, rupa do rupe… Možda apsolvent nešto pokrene…

Reply

Leave a Comment

error: Sadržaj je zaštićen !!