Home InfoDruštvo Grad nagradio najbolje učenike svih smederevskih škola

Grad nagradio najbolje učenike svih smederevskih škola

by redakcija1

Više stotina osnovaca, srednjoškolaca i njihovih nastavnika, profesora i direktora škola, okupilo se na današnjoj svečanosti u Gradskoj upravi. Povod je obnavljanje posebnog programa podrške najuspešnijim đacima, odnosno, svima koji su tokom okončane školske godine, ostvarili zapažene rezultate na takmičenjima na svim nivoima. Obrazovanje je put uspeha, a znanje je jedino što vam niko ne može oduzeti, to je najveća moć i oružje, poručeno je, između ostalog, ovom prilikom.

Danas smo tu da nagradimo i damo podršku našoj deci koja se ističu znanjem i sposobnostima. Obrazovanje je temelj modernog društva, a Grad je odlučio da zbog vaših rezultata, nagradi 103 đaka i 61 nastavnika i profesora. Posle niza godina, ponovo smo doneli odluku da nagradimo sve vas i to će biti praksa i u narednom periodu. Vi ste ponos i budućnost ovog grada, ali i naše države. Nadam se da ćete uspeti da napravite zavidne karijere i da ćete tokom daljeg školovanja steći nove veštine i znanja i da ćete imati prilike da ih iskažete u društvu u kome živite. Posle roditelja, profesori su najznačajniji u vašem razvoju, veliko hvala na trudu i njima. Grad će uvek biti tu za vas, podržaće sve vaše potrebe. Vaše je samo da učite – poručio je gradonačelnik Jovan Beč.

Nakon dodele diploma i zahvalnica prosvetnim radnicima i učenicima, u njihovo ime obratila se Miljana Kravić, nastavnik srpskog jezika, istakavši da sam novčani iznos koji je opredeljen za sve školarce i mentore nije toliko značajan koliko je važan ovaj lep gest kojim je lokalna samouprava poručila da prepoznaje i vrednuje uložen trud:

Ova deca su naši dragulji i nije bitan iznos već ukazana pažnja i to što sada znaju da ih se neko setio. To nije trošak budžeta već najbolja investicija jer svako zdravo društvo za temelj ima obrazovanje. Na žalost, primetno je da ovakva podrška do sada nije imala kontinuitet, ovde smo istim povodom bili 2017.godine pa tek sada ponovo, verujem da će se to promeniti i da ćemo se ubuduće, svake godine ovde okupljati istim povodom

Grad Smederevo je za učenike opredelio pojedinačne iznose od 10 000 dinara.

Slične vesti

Leave a Comment

error: Sadržaj je zaštićen !!