Home ZanimljivostiTehnologija Google Map Image Cutter

Google Map Image Cutter

redakcija

Google Map Image Cutter (GMIC) je slobodan softver koji automatski „secka“ slike, redja ih u mozaike, i smešta ih u Google Maps browser. Omogućava vam da embedujete slike visoke rezolucije, ili panoramske fotografije u svoju web stranicu i omogućite korisnicima proizvoljni nivo zumiranja, bez gubitka na kvalitetu.

GMIC možete downloadovati ovde. GMIC je licenciran pd LGPL-om, a morate popuniti i demografsku anketu kako biste mogli da ga preuzmete. GMIC zahteva Javu 1.4.2 ili noviju.

Paket sadrži .jar fajl, shell script wraper i .txt fajl sa instrukcijama za korišćenje. Korišćenje je, doduše trivijalno, sve što treba da uradite je da izaberete sliku i željeni nivo zuma, a zatim kliknete na dugme Create. Softver će kreirati potreban broj sličica, kao i html stranicu. Tu stranicu možete pogledati sa svog hard-diska, ali da biste je mogli postaviti na svoj sajt potrebno je da uradite još jednu stvar – morate koristiti Google Maps API key. Možete se prijaviti za besplatan Google Maps API key ukoliko posedujete aktivan Google account. Uslovi usluge nalažu da svojim posetiocima ne naplaćujete za korišćenje Google mapa koje napravite, a takođe je ograničen i broj geocode zahteva dnevno, ali pošto GMIC ne koristi geocode – nemate razloga za brigu. Jedna važna napomena – budite što generalniji prilikom kreiranja Google Maps API key-a, nemojte mu pridružiti URL www.mojsajt.com već samo mojsajt.com jer u prvom slučaju ne biste mogli da ga stavite na poddomen.mojsajt.com

Pogledajte primer slike visoke rezolucije – deo Smedereva iz aviona.

Izvor: SDCafe

0 komentara
0

Slične vesti

Ostavi komentar

error: Sadržaj je zaštićen !!