Home InfoŠkolstvo Gimnazija Smederevo ubedljivo prva u Srbiji na takmičenju „Trčim za školu“

Gimnazija Smederevo ubedljivo prva u Srbiji na takmičenju „Trčim za školu“

Smederevci najviše pretrčali

by Redakcija

Četvrti po redu TreninGO izazov „Trčim za školu” (projekat Olimpijskog komiteta Srbije, Ministarstva omladine i sporta, Saveza za školski sport Srbije i EU Delegacije u Srbiji) u kome učestvuje 10 škola iz Republike Srbije je oborio je ove godine sve rekorde u pretrčanim kilometrima kao i broju učesnika.

„Gimnazija Smederevo je od samog početka bila na vodećoj poziciji, uspela da tokom pet nedelja održi plasman i zauzela prvo mesto sa više od 28.000 pretrčanih kilometara. Gimnazijalci su ovaj rezultat ostvarili zahvaljujući sopstvenom zalaganju, svojim profesorima, učenicima Tehničke škole, članovima ,,SD running lige“, kao i svim pojedincima koji su nam se pridružili. Na kraju, malo nam je falilo da obiđemo 45. severnu Zemljinu paralelu…svega stotinak kilometara. Sledeći put obilazimo ekvator!“ – kaže Sandra Papić profesor Gimnazije Smederevo.

TreninGO izazov „Trčim za školu“ osmišljen je kao projekat sportsko-humanitarnog karaktera gde je svaki korisnik TreninGO mobilne aplikacije u mogućnosti da trčeći donira svoje kilometre nekoj od škola iz Srbije kojima je neophodna pomoć za unapređenje nastave fizičkog vaspitanja.

Tabela učesnika ovog takmičanja:

Slične vesti

Leave a Comment

error: Sadržaj je zaštićen !!