Home InfoŠkolstvo Društvo za srpski jezik i književnost Srbije pokrenulo je Inicijativu za zaustavljanje urušavanja obrazovnog sistema

Društvo za srpski jezik i književnost Srbije pokrenulo je Inicijativu za zaustavljanje urušavanja obrazovnog sistema

by Redakcija

Društvo za srpski jezik i književnost Srbije je 5. maja pokrenulo Inicijativu za zaustavljanje urušavanja obrazovnog sistema.

Nakon nezapamćene tragedije koja se desila, a koja je povezana, kako kažu iz ovog društva, sa dugogodišnjim promovisanjem negativnih vrednosti u društvu.
Za svega tri dana Inicijativu je potpisalo skoro 100.000 ljudi među kojima su mnogi ugledni akademski građani, profesori, stručnjaci, roditelji koji su zabrinuti za budućnost svoje dece.

„Društvo za srpski jezik i književnost Srbije poziva prvenstveno sve kolege da nam se pridruže u zahtevima i svojim potpisom podrže zajedničke napore za promene (jer borimo se za prioritetne interese koji se tiču svih nas i nadrastaju sve međusobne razlike među ljudima).
Obraćamo se i svim stručnim udruženjima koja se bave obrazovanjem i kolegama s molbom da u okviru svojih udruženja podrže naše zahteve.“ -navodi se.

Nakon potpisivanja inicijative, Uprava Društva za srpski jezik i književnost Srbije predaće ovaj dokument na pisarnici Ministarstva prosvete i Narodne skupštine Republike Srbije.

Potpisivanje inicijative trajaće do srede, 10. maja 2023. godine u 8.00 časova.

Inicijativi Društva za srpski jezik i književnost Srbije može se pristupiti na sledećem linku:
Иницијатива за заустављање урушавања образовног система – Друштво за српски језик и књижевност Србије (bg.ac.rs)

 

Slične vesti

Leave a Comment

error: Sadržaj je zaštićen !!