Home InfoHronika Deset godina zatvora zbog ubistva zeta

Deset godina zatvora zbog ubistva zeta

redakcija

Viši sud u Smederevu danas je na ponovljenom suđenju osudilo Milicu Todorović (78) na desetogodišnju kaznu godina zatvora zbog ubistva zeta, i tako smanjilo prvobitnu kaznu od 12 godina izrečenu u aprilu 2010.
Prilikom objave prve presude, posle četiri godine suđenja, sudija Slađana Bojković je naglasila da je u slučaju "traljavo obavljen uviđaj".

Apelacioni sud je prilikom ukidanja presude Višeg suda u Smederevu, takođe, naveo da "odlučne činjenice nisu sa potpunom izvesnošću utvrđene" i naložio ponovno suđenje.

Žrtva, bivši finansijski direktor štamparije "Dimitrije Davidović" Dragoslav Milisavljević (66) nekoliko meseci pre ubistva preživeo je moždani udar. Njegova smrt otkrivena je posle više dana pošto se nije javljao na telefonske pozive ćerke iz SAD.

Tada je lekar službe hitne pomoći zaključio da je Dragoslav Milisavljević umro prirodnom smrću. Tek je obducent upozorio na brojne rane nanete nožem. Navodi se da je Milica Todorović zeta ubila jer je nakon smrti njegove supruge, rođene sestre osuđene, održavao veze s drugim ženama. Po ocenu suda, ona je nožem napala Milisavljevića nanevši mu 14 rana nožem, a istražni sudija Mirko Šakić tada je rekao  da je ubistvo učinjeno iz ljubomore.

Osuđena nije priznala ubistvo. Pritvorena je 3. jula 2006. a puštena iz pritvora posle četiri godine da se brani sa slobode. Branilac Petar Petrov rekao je da "nema izvesnih dokaza" na osnovu kojih bi njegova klijentkinja bila osuđena i da će uložiti žalbu.

Izvor: Blic

0 komentara
0

Slične vesti

Ostavi komentar

error: Sadržaj je zaštićen !!