Home InfoŠkolstvo Dan škole u Radincu obeležen online priredbom

Dan škole u Radincu obeležen online priredbom

redakcija

Dana 9. oktobra 2020. godine Osnovna škola „Ivo Andrić“ u Radincu obeležava Dan škole, ali i značajnu godišnjicu – 40 godina rada matične škole.
Iako su aktuelna epidemiološka situacija i nov način nastave onemogućili uobičajeno veliko radosno okupljanje ove školske godine, učenici i nastavnici radinačke škole nisu želeli da im to pokvari praznik. Uz raspisan literarni konkurs za mlađe i starije razrede, na kojem su nagrađeni najbolji radinački literarci i još mnogobrojne aktivnosti realizovane u manjim grupama, Dan škole proslavljen je na originalan način – pripremljena je onlajn priredba, odnosno kratak film u kojem su radinački đaci predstavili bogatstvo svojih talenata za recitovanje, muziku, glumu i igru, podsetili se istorijata škole, njenih uspeha, ali i mudrosti jedinog nobelovca u srpskoj književnosti čije ime ova obrazovno-vaspitna ustanova sa ponosom nosi.

Onlajn priredba se može pogledati OVDE.

 

Nastava u postojećem školskom objektu počela je 1980. godine dok je prva škola u Radincu otvorena davne 1841. godine, pre 179 godina.
Iskra prosvećivanja zasvetlela je u selu Ralja 1926. godine i u selu Vrbovac 1871. godine, selima gde su danas područne radinačke škole – u Vrbovcu osmorazredna, a u Ralji četvorogodišnja škola.

Prkoseći vremenu koje prolazi, OŠ „Ivo Andrić“ u Radincu menjala je oblike, rasla sa učenicima, radovala se dečjim uspesima i nestašlucima, ponosila se svakom novom generacijom i podmlađivala se u dušama novih pokolenja.
Danas je to uspešna obrazovno-vaspitna ustanova koja je nezaobilazni činilac priče o prosveti na teritoriji Grada Smedereva – škola u kojoj se grade, prema putokazima Ive Andrića, mostovi znanja, prijateljstva i lepog ponašanja.

0 komentara
0

Slične vesti

Ostavi komentar

error: Sadržaj je zaštićen !!