Home InfoEkologija Dan Dunava

Dan Dunava

redakcija

Povodom Međunarodnog dana Dunava, u Smederevu je organizovana 4. likovna radionica osnovaca iz nekoliko podunavskih mesta – Golupca, Beočina, Kovina, Velikog Gradišta, Suseka i grada domaćina, na temu živog sveta Dunava.

Centar za regionalno povezivanje i zaštitu Dunava "Danubius" ,takođe povodom obeležavanja Dana Dunava, organizovao je u Dunavskom parku regionalnu likovnu smotru osnovaca, koju je podržalo Ministarstvo poljoprivrede i zaštite životne sredine – Republička direkcija za vode.

Domaćin je deci predstavio i zanimljive postavke Muzeja u Smederevu, a obilazak grada završen je posetom Smederevskoj tvrđavi.

Generalni pokrovitelj smederevskog programa obeležavanja Dana Dunava je HPK Menadžment koji upravlja Železarom Smederevo.

Dan Dunava je ustanovljen 29. juna 2004. godine na desetogodišnjicu potpisivanja Međunarodne konvencije o zaštiti reke Dunav i od tada, svake godine, sve zemlje podunavske regije obeležavaju ovaj dan, sa ciljem podizanja svesti o vrednosti i bogatstvu reke i njenog sliva.

U Smederevu je danas trebalo da budu održane i prve trke dvodnevne jedriličarske regate koja se organizuje svake godine pod nazivom Dani Dunava, ali nisu jer nije bilo vetra.

Izvor: FoNet

0 komentara
0

Slične vesti

Ostavi komentar

error: Sadržaj je zaštićen !!