Home Info Četiri medalje na Kupu Srbije

Četiri medalje na Kupu Srbije

by redakcija
Četiri medalje sa ovogodišnjeg Finala Kupa Streljačkog saveza Srbije u A programu, koje je održano prošlog vikenda na Strelištu u Novom Sadu, mogu se svrstati u istorijski uspeh Streljačke družine „Smederevo“. Najveći podvig napravio je najmlađi smederevski strelac, od troje koliko ih je bilo plasirano za finale. Petnaestogodišnji Veljko Ilić, najpre je prvog dana u osnovnom delu šesti put u ovoj sezoni popravio lični rekord vazdušnom puškom. Onaj od prošle nedelje iz Minhena za 0,3 kruga. Sa 619,3 kruga plasirao se kao prvi u juniorsko finale. Iz finala je izašao sa bronzanom medaljom (183,2 kruga). Pobedio je Đorđe Rančić iz Streljačkog kluba „Milorad Mančić Lukanjac“ iz Pirota (206,2 kruga), a srebrnu medalju osvojio je Đorđe Savić iz Streljačkog kluba „Oko sokolovo“ iz Kosjerića (204,7 krugova). Pre finala Rančić je bio osmi sa 602,9 krugova, a Savić šesti sa 607,1 krug.
Ilić se izborio i za startno mesto u seniorskom finalu, drugog dana takmičenja, kao šesti sa 618,1 krug. U finalu je gađao hrabro i koncentrisano i uspeo da se izbori za srebrnu medalju sa finalnim rezultatom od 204,1 kruga. Ispred njega, zlato je odneo srpski olimpijac Milenko Sebić iz Streljačkog kluba „Crvena zvezda“ iz Beograda sa 206,7 krugova, a iza njega je ostao još jedan olimpijac, Milutin Stefanović iz Streljačkog kluba „Čika Mata“ iz Kragujevca sa 183,9 krugova. Pre finala Sebić i Stefanović su zauzimali prva dva mesta sa 627,2 kruga, odnosno 626,7 krugova.
Treću medalju osvojila je Jasmina Milovanović pištoljem. Kao i prošle godine bronzanu sa rezultatom od 174,7 krugova. U finale se plasirala kao peta sa 376 krugova. Kup je osvojila Bobana Veličković, olimpijka iz Streljačkog kluba „Bor“ 030, sa novim državnim rekordom finala od 205,5 krugova. Veličkovićeva je i pre finala bila najbolja sa 386 krugova. Srebrnu medalju osvojila je Zorana Arunović iz beogradske „Crvene zvezde“ sa 199,9 krugova, a pre finala bila je treća sa 382 kruga. 
Ekipno „Smederevo“ nije uspelo da odbrani prošlogodišnju vicešampionsku titulu. Naše devojke (Jasmina Milovanović 376 krugova, Ana Alentijev 360 i Ana Todorović 353 kruga) sa ukupnim rezultatom od 1089 krugova bile su treće. Titulu je osvojila „Crvena zvezda“ (Zorana Arunović 382, Jasna Šekarić 378 i Teodora Simić 356) sa 1116 krugova, a vicešampionke su iz Kluba streljačkih sportova „Policajac“ iz Beograda (Biljana Markoš 375, Anđela Matejić 373 i Danijela Mrdović 363). 
Naš finalista u kategoriji juniora pištoljem Petar Adamović, nije uspeo da se plasira među osam najboljih koji su gađali za medalje. U osnovnom delu sa 530 krugova bio je poslednji, deseti.
– Rezultati puškom su „šareni“, juniorske kategorije su, u celini, nešto slabije gađale nego u subotu, kao da su se umorili. Dva prijatna iznenađenja su „srebra“ juniora u seniorskoj konkurenciji Smederevca Veljka Ilića i Novosađanke Sanje Vukašinović – komentar je Srećka Pejovića, sportskog direktora Streljačkog saveza Srbije.
U finalu pojedinačnog Kupa Streljačkog saveza Srbije učestvovalo je po deset strelaca u svakoj disciplini i kategoriji na osnovu bodova osvojenih za plasman na jednom od tri kola Kupa SS Srbije.  
U ekipnoj konkurenciji učestovale su ekipe sa po tri člana koje su se plasirale na osnovu broja bodova ostvarenih u tri kola kupa. Maksimum je bio po osam ekipa u svakoj kategoriji i oružju. 
Sledećeg vikenda, pioniri, kadeti i mlađi juniori „Smedereva“ nastupaju na drugom kolu Kupa Srbije u B programu, koje će održati u Kragujevcu, kao i tradicionalan „Zastava Kup“, na kome naši strelci brane prošle godine osvojen trofej.
 
foto: Đ.Janjić

Izvor: SDCafe

Slične vesti

Leave a Comment

error: Sadržaj je zaštićen !!