Home Info SNS i DS: „Rat“ saopštenjima zbog Železare

SNS i DS: „Rat“ saopštenjima zbog Železare

by redakcija

 SNS i DS su razmenile optužbe nakon objave da Železara Smederevo nema profit, kao i da je takva situacija u svim kompanijama u svetu.

Demokratska stranka postavila je pitanje šta se desilo sa ranijim najavama da će Železara Smederevo šest meseci nakon postavljanja novog menadžmenta početi da posluje profitabilno i da li su tačni podaci da je Železari dati oko 180 miliona evra preko Fonda za razvoj ili na druge načine.

Kako se navodi u saopštenju DS, poslednja izjava izvršnog direktora menadžerskog tima HPK Inženjeringa da Železara Smederevo 2015. godine nije ostvarila profit potvrđuje da se radi "lažnom obećanju" premijera Aleksandra Vučića. 

Direktor Železare Smederevo Peter Kamaraš izjavio je u četvrtak da ta železara u 2015. godini nije ostvarila profit, ali je istakao da nijedna kompanija u svetu koja se bavi tom delatnošću nema profit zbog niske cene čelika na svetskom trzižištu. 

"Nemamo profit. Još pravimo završne račune za 2015. godinu, ali nemamo profit. Šta je razlog? Niko nema profit. Sve kompanije u svetu su izgubile novac zbog niske cene čelika na svetskom trzižištu", rekao je Kamaraš za B92. 

Početkom 2015. godine firma HPK inženjering, uz podršku srpske Vlade, preuzela je upravljanje smederevskom železarom. U oktobru je saopšteno da se vode ozbiljni pregovori sa kineskom kompanijom koja je zainteresovana za smederevsku železaru. 

Nema rasta u Kini pa je jedini način da presele proizvodnju kod nas, što im je mnogo jeftinije, navodi Kamaraš. 

Iz Ministarstva privrede najavljuju da će u narednih mesec, mesec i po dana biti završene sve pripreme i da će tada tender biti raspisan. 

SNS saopštila je danas da DS nije dovoljno što je u vreme vladavine demokrata, dok su se bogatili, a čitave porodice gladovale zbog njihove pljačkaške politike, više od pola miliona ljudi iz privatnog sektora ostalo bez posla i što su radnici brutalno izbačeni na ulicu, a sada im smeta to što u Železari Smederevo radi 5.000 ljudi, koji redovno primaju platu i koji mogu da hrane svoje porodice. 

"Srpska napredna stranka zgrožena je politikom mržnje Demokratske stranke prema svemu što Aleksandar Vučić i Vlada Srbije rade da bi od Srbije napravili ekonomski jaku i modernu državu, da bi sačuvali radna mesta i otvorili nova, a u najmanju ruku licemerno je da oni koji su ostavili praznu Železaru, koja nije radila, danas kritikuju Vučića, jer je on učinio sve da ti radnici mogu da rade, da primaju platu i da hrane svoje porodice", navodi se u saopštenju. 

SNS u saopštenju dodaje da razume da funkcioneri DS mrze Aleksandra Vučića, "jer ne mogu više da kradu kao što su radili do 2012. godine, i što je Bojan Pajtić u panici, jer se bliži dan kada ni on neće moći više da pljačka građane Vojvodine, ali skandalozno je da im smeta to što je Smederevo danas živ grad, i što porodice radnika Železare nisu gladne".

Izvor: Tanjug

Slične vesti

Leave a Comment

error: Sadržaj je zaštićen !!