Home Info Brušenje forme pred Evropsko prvenstvo u Moskvi

Brušenje forme pred Evropsko prvenstvo u Moskvi

by redakcija

Na međunarodnom turniru u Minhenu, Ana Alentijev, strelac Streljačke družine Smederevo i juniorska reperezentativka Srbije, pištoljem prvog dana takmičenja sa otpucanih 367 krugova zauzela je 32. mesto. Drugog dana turnira sa 365 krugova zauzela je 33. mesto. Ukupno u kategoriji juniorki učestvovalo je 56 takmičarki iz 24 države. 

Srpski strelci osvojili su tri seniorske medalje na najjačem svetskom turniru vazdušnim oružjem. Zlatnu pištoljem Dimitrije Grgić i dve srebrne medalje, takođe pištoljem: Dimitrije Grgić i Zorana Arunović, koja ima i jedno četvrto mesto. Kod seniorki puškom Andrea Arsović je bila četvrta, a Ivana Maksimović je postavila nov državni rekord sa rezultatom od 420,4 kruga, koji je držala Arsovićeva sa 419,9 krugova. Maksimovićeva ipak, nije uspela da osvoji medalju i bila je sedma, a drugog dana osma.

U finalu su još nastupile juniorka puškom Tiha Todorović i bila sedma, a seniorka pištoljem Bobana Veličković bila je osma. Ostali srpski strelci nisu se plasirali u finale ovog trodnevnog turnira. Po tradiciji u Minhenu se postižu visoki rezultati i finala su veoma „skupa“ – istakao je Srećko Pejović, selektor reperezentacije Srbije i dodao da tako neće biti za mesec dana na Evropskom prvenstvu u Moskvi, jer kad su titule u pitanju, svi se malo „stegnu“.

Ana Alentijev će prvi put nastupiti na Evropskom prvenstvu vazdušnim oružjem, koje se održava od 26. februara do 6. marta u Moskvi. Do sada je nastupala na tri Evropska šampionata malokalibarskim pištoljem, a najbolji rezultat ostvarila je prošle godine kada je u Osijeku osvojila 8. mesto. Samo učešće na ovako jakom turniru veliko je iskustvo za našu mladu takmičarku kojoj je ovo bio debitantski nastup. Jedan od ciljeva odlaska srpskih reprezentativaca, u juniorskim i seniorskim kategorijama, u Minhen bio je i da se oružje pregleda kod servisera i pripremi za Prvenstvo Evrope, jedno od najvažnijih takmičenja ove godine. 

Pre odlaska u Moskvu najbolje srpske strelce očekuje još jedna provera u Finalu Kupa Streljačkog saveza Srbije, 8. i 9. februara na strelištu u Smederevu. Ana Alentijev se plasirala u oba finala, juniorsko i seniorsko. Pored Alentijev, u seniorskom finalu pištoljem za SD „Smederevo“ nastupiće i Jasmina Grgić, koja je početkom ove godine osvojila bronzu na međunarodnom turniru u Sloveniji. Smederevo će imati i ekipu pištoljem, sa Alentijev i Grgićevom, pucaće i najmlađa takmičarka Ana Todorović. Todorovićeva, koja je prošle nedelje osvojila bronzanu medalju na prvom kolu Kupa i Lige SSS, B program, sledećeg vikenda, 1. i 2. februara, pucaće na drugom kolu u Kragujevcu. Pored Todorovićeve, na istom takmičenju, nastupiće puškom i mlađe juniorke Danica Denić i Aleksandra Vujasin i mlađi juniori Pavle Marković i Petar Adamović. 

Izvor: SDCafe

Slične vesti

Leave a Comment

error: Sadržaj je zaštićen !!