Home Info Bronzani četverac

Bronzani četverac

by redakcija

Veslači Smedereva Zoran Rajić i Marko Ristić osvojili su bronzanu medalju na Evropskom prvenstvu za juniore održanom u Češkim Račicama. Srpski četverac bez kormilara u kome su osim Smederevaca, bili veslači Crvene zvezde Lazar Lazović i Nikola Cvijetić u velikom finalu bio je nadomak srebrne medalje koju je izugubio u poslednjih 20-ak metara kada ih je pretekla posada Rumunije. Na putu do finala, četverac bez kormilara je u kvalifikacijama, održanim u subotu bio drugi, a u polufinalu u nedelju u prepodnevnim časovima zauzeo je treće mesto što je omogućilo nastup u finalu. 

– Naši momci izveslali su fenomenalnu trku. I pre finala nadali su se odličju iako je u finalu bilo nekoliko vrhunskih posada. Pružili su svoj maksimum i na kraju zasluženo stigli do pobedničkog postolja – rekao je posle trke Aleksandar Smiljanić.

Osvajanjem trećeg mesta  četverac bez kormilara opravdao je očekivanja selektora i pokazao da na njih može ozbiljno da se računa na Svetskom juniorskom prvenstvu koje se ove godine održava od 4. do 9. avgusta u Rio de Žaneiru u Brazilu na regatnoj stazi koja će 2016. godine ugostiti najbolje veslače planete na Olimpijskim igrama.

 

 

Izvor: SDCafe

Slične vesti

Leave a Comment

error: Sadržaj je zaštićen !!