Home Info Bronza Jasmini Milovanović u finalu Kupa Srbije

Bronza Jasmini Milovanović u finalu Kupa Srbije

by redakcija

Jasmina Milovanović osvojila je još jednu bronzanu medalju i tako nastavila niz odličja iste boje sa dva poslednja kola koja su prethodila Finalnom turniru Kupa Streljačkog saveza Srbije malokalibarskim oružjem, koji je počeo danas na 25-metarskom strelištu na Carevoj ćupriji u Beogradu. 
Milovanovićeva se u disciplini MK sportski pištolj (30 metaka precizna + 30 brza paljba) u finale plasirala kao druga sa 577 krugova. 
Kako prenosi Info centar Streljačkog saveza Srbije, borba za medalje imala je uzbudljivu završnicu. Pred poslednju seriju, u trenutku kada otpada trećeplasirana, vodila je Danica Rašeta (SK „Zemun Centar“) sa 25 centara, a Zorana Arunović (SK „Crvena zvezda“ Beograd) i Jasmina Milovanović (SD „Smederevo“) su bile izjednačene (po 24). U raspucavanju Arunovićeva je nadmašila našu takmičarku, koja je ostala na bronzanoj poziciji. U poslednjoj seriji takmičarka „Crvene zvezde“ je imala sjajan finiš, prestigla je rivalku iz Zemuna i okitila se zlatom.
Prošle godine Jasmina Milovanović je ostala bez medalje u finalu, bila je četvrta, a 2015. osvojila je vicešampionsku titulu.
Ovo je inače bilo prvo finale Kupa malokalibarskim pištoljem po novim pravilima (svaki pogodak u „unutrašnji centar“ donosi bod, posle 20. hica počinje ispadanje, a eliminacije se nastavljaju sve do poslednje, desete serije od pet metaka u kojoj se prvoplasirana i drugoplasirana bore za zlato). 
Ostale discipline finala Kupa biće održane u subotu i nedelju u Novom Sadu. Najviše izlazaka na vatrenu liniju od naših strelaca imaće Veljko Ilić, koji se plasirao kao junior u obe discipline: 60 metaka iz ležećeg stava i trostav (3 puta 40 metaka), ali i u seniorsko finale u trostavu. Natalija Tasić obezbedila je nastup u disciplini 60 metaka iz ležećeg stava za juniorke, kao i njihov trener Nikola Simić, u kategoriji seniora. Petar Adamović takmičiće se pištoljem slobodnog izbora u seniorskom finalu, dok će za kategoriju juniora kojoj i pripada biti održano samo kontrolno takmičenje, jer nema 8 takmičara. 

Izvor: SDCafe

Slične vesti

Leave a Comment

error: Sadržaj je zaštićen !!