Home InfoDruštvo „Božanstvena“ Smederevska jesen

„Božanstvena“ Smederevska jesen

by redakcija

Smederevska jesen počinje 23.avgusta, u leto, i tačno mesec dana pre nego što će jesen i kalendarski početi. Trajaće više od mesec dana, tačnije do 28.septembra. Udarni dani biće od 3. do 6. septembra. I šta ima veze što je svake godine novi termin. Ko to još pamti.

Biće, manje-više, sve kao i prethodnih godina. Grad je objavio program, doduše,  za sada jedino  na svojoj Fejsbuk stranici. U programu stoji da će manifestacija početi izložbom pasa u Tvrđavi koja će, pomalo čudno, trajati celu noć?!
Slede programi u Muzeju, Biblioteci i Istorijskom arhivu. Za 3. septembar najavljeno je otvaranje sajma privrede i vina, a gde bi drugde nego u Centru za kulturu, jer to je prostor koji, prema organizatorima,  najviše odgovara.
Istog dana od 19,00 časova organizatori su najavili program za decu na Trgu- tj.nastup PINKOVIH ZVEZDICA. Jer šta bi deca više poželeti mogla.

Svečani defile, kao i prošle godine, proći će u petak. 4. septembra ulicama Despota Đurđa i Kralja Petra do Trga gde će biti održana svečanost otvaranja uz defile „karnevalskih grupa  koje će, opet, predvoditi mažoretkinje sa Dana mimoze???"

Posle će koncert održati Miroslav Ilić.
Dok slavuj iz Mrčajevaca zabavlja narod, po ceni od milion dinara, koju je „dobrovoljno“ trebalo da skupe smederevski ugostitelji, u Malom gradu, besplatno, naravno, nastupaće Veljko Nenadić trostruki pobednik takmičenja mladih kompozitora iz čitavog sveta u SAD i Neda Nikolić, najbolji mladi frulaš na istom takmičenju.
 
U subotu će na Trgu pevati Zorica Brunclik a u nedelju će „Jesen“ zatvoriti nastupom Zdravko Čolić.
Kako i zašto, ne znamo, ali u programu manifestacije mesto je našao i Okrugli sto Regionalne privredne komore Požarevac na temu „Upotreba sekundarnih sirovina (pepela i šljake) iz javnih i velikih preduzeća za potrebe putne i građevinske infrastrukture u Srbiji“. Možda će se neko dosetiti i da turiste provoza na nekoj od cisterni koje prevoze TNG gas do najvećeg skladišta u Srbiji kraj Stare Železare, na Dunavu, u podnožju kliznog Plavinca. Jer Smederevo, podsetimo, ima viziju da koristi komparativne prednosti turizma.

I negde ovoj zabavi za mase opet nedostaje cifra. Koliko će nas sve ovo koštati?
A kada se postavi pitanje zašto rasipanje na ovu bedu, odgovor je kako su to platili ljudi dobrog srca. Platiće donatori, isti oni koji preko veze dobijaju poslove u gradu, pa da se revanširaju. I svi mi zajedno parama iz budžeta. 
Jer igre su bitne. Za hleb se uvek nađe. To što su socijalna davanja iz budžeta grada jadnija nego najsiromašnjih godina, i to što se nema za penzionere, bolesnu decu, talentovane đake, to nije tema. Oni neće da se leče i usavršavaju, ali će moći da uživaju u muziciranju „estradnih umetnika“.
A posle će, kao u hitu Miroslava Ilića  „Božanstvena žena“, da se priča kako je bilo božanstveno i kako je žena božanstvena. 

Izvor: SDCafe

Slične vesti

Leave a Comment

error: Sadržaj je zaštićen !!