Home Info Bojiću prvo zlato na prvom kolu Kupa Srbije

Bojiću prvo zlato na prvom kolu Kupa Srbije

by redakcija

Na prvom kolu Kupa Streljačkog saveza Srbije u B razvojnom programu, za strelce do 18 godina (pionirska, kadetska i mlađejuniorska kategorija), koje je održano prošle subote u Novom Sadu, medaljom se okitio Dušan Bojić.

Osvajanjem zlatne medalje, sa 558 krugova, u svojoj kategoriji Bojić je, na stratu nove takmičarske sezone, potvrdio zašto je izabran za najboljeg mlađeg juniora Srbije u 2019. godini, u disciplini vazdušni pištolj. Srebrna medalja sa 544 kruga pripala je Stevanu Kešišjanu iz Streljačke družine „Pančevo 1813“, a bronzana sa četiri kruga manje Damjanu Miladinoviću iz Streljačkog kluba „Jagodina 92“. Ukupno se takmičilo 30 mlađih juniora i kadeta (objedinjena konkurencija).

U istoj disiplini, ali kategoriji kadeta, našem Luki Milivojeviću medalja je izmakla za četiri kruga, a odmah iza njega na petom mestu sa 516 krugova plasirao se naš Petar Kostić. Medalje su osvojili: Stefan Kešišjan, drugoplasirani u kategoriji mlađih juniora, Nenad Petrović iz Streljačkog kluba „Filip Kljajić“ iz Mladenovca sa 529 krugova i Veljko Mitrović iz SK „Jagodina 92“ sa 528 krugova. Takmičilo se 17 kadeta.

Vazdušnom puškom u kategoriji mlađih juniorki našoj Nataliji Tasić nedostajala su 2 kruga do medalje. Sa 394 kruga bila je šesta. Takmičile su se 43 mlađe juniorke i kadetkinje.
Svo četvoro naših strelaca osvojili su vredne bodove za Finale kupa Srbije, Bojić i Tasićeva u svojoj kategoriji mlađih juniora/ki, a Milivojević i Kostić i u kategorijama kadeta i mlađih juniora.
Drugo kolo će biti održano krajem februara u Kragujevcu, treće u martu u Beogradu, dok će se najbolji okupiti u Smederevu, na finalnom takmičenju krajem marta.

Na vazdušnom strelištu u Sportskoj hali Smederevo u subotu 25. januara biće održano Prvenstvo centralne Srbije u A programu (juniorske i seniorske kategorije). Poslednjeg dana januara na istom mestu održaće se drugo kolo 12. Smederevske lige u streljaštvu u seniorskim kategorijama. Zainteresovani pojedinci i ekipe mogu se i dalje prijavljivati za učešće, jer se za konačni plasman računa pet najboljih rezultata iz sedam kola. Sve informacije o tome kako učestvovati u Smederevskoj ligi u streljaštvu mogu se dobiti na fesjbuk stranici Streljačke družine „Smederevo“ i na samom strelištu.

 

foto: promo

Izvor: SDCafe

Slične vesti

Leave a Comment

error: Sadržaj je zaštićen !!