Home ZanimljivostiTehnologija Besmislena pitanja na intervjuima za posao u Google-u

Besmislena pitanja na intervjuima za posao u Google-u

by redakcija

 

Da biste se zaposlili u jednoj od najvećih internet kompanija današnjice, Google-u, neophodno je da prođete intervju koji se smatra jednim od najtežih u svetu. Odabir savršenog kandidata odlikuju mozgalice koje najčešće nemaju realan odgovor, a za koje stručnjaci kažu da deluju obeshrabrujuće na kandidate. 
Da li biste prošli ovaj intervju? Pogledajte 15 pitanja koje Google postavlja svojim kandidatima:
 
1. Koliko golf loptica može da stane u školski autobus? (Product Manager)
 
2. Koliko bi trebalo naplatiti za pranje svih prozora u Sijetlu? (Product Manager)
 
3. U zemlji u kojoj ljudi žele da imaju samo decu muškog pola, u svakoj porodici deca će se rađati dok na svet ne bude došao muški naslednik. Ukoliko dobiju devojčicu, imaće još jedno dete.Ukoliko dobiju dečaka, u porodici neće više biti dece. Koji je odnos devojčica i dečaka u toj zemlji? (Product Manager)
 
4. Napravite plan evakuacije za San Francisko (Product Manager)
 
5. Zašto su šahtovi okrugli? (Software Engineer)
 
6. Koliko u svetu ima štimera klavira? (Product Manager)
 
7. Koluko puta se u toku dana preklope kazaljke na satu? (Product Manager)
 
8. Objasnite značaj „mrtvog mesa“ („dead beef“) (Software Engineer)
 
9. Čovek je gurnuo svoj automobil u hotel i izgubio bogatstvo. Šta se desilo? (Software Engineer)
 
10. Potrebno je da proverite da li vaš prijatelj Bob ima tačan broj vašeg telefona, ali ne smete to direktno da ga pitate. Morate da napišete pitanje na papiru koji ćete dati Iv koja će to dati Bobu i dati vam odgovor. Šta morate da napišete pored pitanja kako bi Bob razumeo poruku, a da Iv ne može da pročita vaš broj telefona? (Software Engineer)
 
11. Vi ste kapetan piratskog broda i vaša posada je dobila priliku da glasa kako će biti podeljeno zlato. Ukoliko se sa vašim predlogom složi manje od polovine pirata umrećete. Kakvu raspodelu bi predložili, a da obezbedite dobar deo plena za sebe i preživite? (Engineering Manager)
 
12. Imate osam lopti iste veličine. Sedam od njih je iste težine, dok jedna teži nešto više. Kako pronaći težu loptu pomoću ravnoteže i dva merenja? (Product Manager)
 
13. Imate dva jaja i pristup zgradi od 100 spratova. Jaja mogu biti ili izuzetno čvrsta ili izuzetno lomljiva što znači da mogu da se polome ukoliko se bace sa prvog sprata, odnosno da ne moraju da se razbiju ukoliko se bace sa 100. sprata. Morate da zaključite koji je najviši sprat u strospratnici sa kog jaje može biti bačeno a da se ne razbije. U ovom procesu dozvoljeno vam je da razbijete dva jaja. ( Product Manager)
 
14. Objasnite šta je baza podataka u tri rečence svom sestriću od osam godina. (Product Manager)
 
15. Smanjeni ste na visinu jednog novčića, a proporcionalno je smanjena i vaša masa tako da odgovara originalnoj gustini. Zatim ste bačeni u prazni stakleni blender. Oštrice noža će početi da se okreću za 60 sekundi. Šta ćete uraditi? (Product Manager)
 
I.M.

Izvor: BizLife

Slične vesti

Leave a Comment

error: Sadržaj je zaštićen !!