Home InfoHronika Apelacioni sud vratio predmet ubistva od pre 21 godine: Dizalicom ubio ženu, pa je zatrpao lišćem u šumi

Apelacioni sud vratio predmet ubistva od pre 21 godine: Dizalicom ubio ženu, pa je zatrpao lišćem u šumi

redakcija

Apelacioni sud u Beogradu ukinuo je i vratio na ponovono odlučivanje prvostepenu presudu Višeg suda u Smederevu kojom je okrivljenog Dragana Tirnanića (58) iz Krnjeva, kaznio zatvorom od 15 godina zbog brutalnog ubistva iz 1996. godine.

Apelacioni sud predmet je vratio prvostepenom sudu na ponovno sudjenje jer prvostepeni sud, kako se navodi, "nije dao jasne i neprotivrečne razloge" (za osudu).

Takođe, Apelacioni sud ocenio je da je prvostepena presuda zasnovana na pogrešno i nepotpuno utvrđenom činjeničnom stanju, budući da prvostepeni sud, prilikom donošenja presude, određene činjenice nije pravilno ni potpuno utvrdio.

Dragan Tirnanić je prvobitno oglašen krivim zbog toga što je 20. avgusta 1996. godine, u mestu Bosanski Lužani kod Dervente, u stanju smanjene uračunljivosti na podmukao način ubio Gordanu Inđić jer se protivila vanbračnoj vezi svoje kćeri sa okrivljenim.

Tirnanić je Indjićevu ubio udarcem hidrauličnom dizalicom u slepoočnicu, potom je u šumi prekrio lišćem.

Na presudu Višeg suda u Smederevu žalio se Tirnanićev branilac.

Tirnanić je uhapšen 19 godina po ubistvu.

Izvor: Beta

0 komentara
0

Slične vesti

Ostavi komentar

error: Sadržaj je zaštićen !!