Home ZanimljivostiAnkete Anketa: Smederevci ne žele bioskop?!

Anketa: Smederevci ne žele bioskop?!

by redakcija1

Smederevo je ne baš tako davno imalo više bioskopa. Sa nostalgijom se po razmim grupama na društvenim mrežama prisećamo tih dana.

Bioskopi su u našoj zemlji pretrpeli veliki udarac najpre masovnom proizvodnjom i uličnom piraterijom -prodajom kopija filmova na diskovima. Potom je usledila internet piraterija, ali se publika ipak vremenom vratila u bioskopske sale.

Naravno, ranije je film sam po sebi bio dovoljan, ali danas publika u bioskopu traži poseban doživljaj, savremenu tehnologiju i maksimalan komfor.

Zato u većim gradovima (mimo prestonice koja je država za sebe) ima više bioskopa van glavnih ustanova kulture, odnosno koji se bave samo time i praktično se neki od naslova može pogledati svakoga dana. U Smederevu je to najčešće moguće samo vikendom uz izuzetke tokom letnjih festivala.

Pitali smo naše sugrađane da li li je Smederevu potreban zaseban bioskop sa svakodnevnim projekcijama?
Mada mnogi naši sugrađani i sugrađanke često na projekcije odlaze u obližnje gradove, Smederevci, bar sudeći prema rezultatima naše ankete, ne žele zaseban bioskop. Za taj odgovor opredelilo se čak 52% onih koji su glasali da Smederevu ne treba zaseban bioskop!

S druge strane, 38% njih smatra da postojeća ponuda nije dovoljna, odnosno da nam je potreban bioskop, dok je preostalih 10% ravnodušno kada je ova tema u pitanju. U anketi je učestvovalo 437 naših sugrađana.

Mi svakako nastavljamo da ispitujemo mišljenje javnosti kako bismo bolje upoznali stavove naših čitalaca na razne teme – nova anketa je postavljena i molimo vas da učestvujete u njoj.

Slične vesti

4 comments

Aleksandra Pantić 05.04.2024 - 13:50

Slažem se da treba.

Reply
Bojan Dzurkic 06.04.2024 - 00:31

gledati film u bioskopu ima posebnu draž.to mladja publika ne može da razume.tako da,bioskop treba da radi.

Reply
Ivica Cvetković 06.04.2024 - 18:33

Treba!

Reply
Panče Stefanovski 08.04.2024 - 07:03

Treba i to kako.

Reply

Leave a Comment

error: Sadržaj je zaštićen !!