Home InfoKultura ANIP nastavlja da niže nagrade: Pobednici “Dživdžan festa”

ANIP nastavlja da niže nagrade: Pobednici “Dživdžan festa”

by redakcija1

Ansambl narodnih igara i pesama Smederevo koji radi pri smederevskom Centru za kulturu, na nedavno održanom Međunarodnom festivalu folklora „Dživdžan fest“ u Vrnjačkoj Banji odneo je pregršt priznanja.

U konkurenciji 14 ansambala, po oceni stručnog žirija, smederevskim folklorcima pripalo je 99 od 100 poena za nastup što im je donelo nagradu apsolutnog pobednika festivala.

Pored glavne nagrade, ANIP je dobio i nagradu za najbolje prikazani originalni kostim na sceni, najbolji muzički aranžman za izvedenu koreografiju „Svadbeni običaji iz Pirota“ i za najboljeg igrača na festivalu koja je pripala solisti Đorđu Đorđeviću.

Ovo je još jedna u nizu prestižnih nagrada na samom kraju uspešne sezone. Pre ove, naš ansambl je osvojio nagradu „Grand Pri-Besim Biberović“ na međunarodnom festivalu u Sarimsakliju u Turskoj, zatim su na državnom prvenstvu osvojili Zlatnu plaketu i sa osvojenih 97,5 od 100 poena postali vicešampioni države i takođe, na nedavno održanom 23. Festivalu folklora „Zlatni opanak“ u Valjevu osvojen je Srebrni opanak – poručuju iz ANIP-a.

Inače, godišnji humanitarni koncert dečijih ansambala ANIP-a na programu je 18. juna, a koncert prvog ansambla biće na Velikoj sceni CZK održan 30. juna.

Foto: ANIP

Slične vesti

Leave a Comment

error: Sadržaj je zaštićen !!