Home Info Ana i Jasmina na Trećem Kup-u Srbije

Ana i Jasmina na Trećem Kup-u Srbije

by redakcija

Juniorka Ana Alentijev i nova članica Streljačke družine "Smederevo", nekadašnja juniorska reprezentativka Streljačkog kluba „Crvena zvezda“, seniorka Jasmina Grgić obradovale su nas sa dva srebra na trećem kolu kupa Srbije, održanom na strelištu u Smederevu u subotu 21. decembra. Raduje i rezultat najmlađe u ovoj ekipi Ane Todorović, koja je posle dva i po meseca treninga juče na svom prvom takmičenju otpucala 350 krugova i zauzela 13. mesto u konkurenciji juniorki i 21. mesto u konkurenciji seniorki, dok je Alentijev bila četvrta u konkurenciji seniorki. Ekipno su naše devojke trujumfovale sa 1.099 krugova ispred članica Kluba streljačkih sportova „Policajac“ iz Beograda sa 1.091 krugom, dok su treće mesto osvojile pištoljašice Streljačkog kluba „Aleksa Dejović“ iz Užica sa 1.081 krugom.

 Najbolja kod seniorki bila je reprezentativka „Crvene zvezde“ i svetski broj 1 na rang listi u disciplini vazdušni pištolj Zorana Arunović, sa 386 krugova, povratnica na vatrenu liniju Jasmina Grgić imala je solidnih 379 krugova, a treća je bila juniorka SK „Aleksa Dejović“ iz Užica Jovana Dragačevac sa 370 krugova, koliko je imala i naša Ana Alentijev, ali je seniorsku bronzu izgubila zbog slabije poslednje serije. Dragačevac i Alentijev su ovim rezultatom uzele zlato i srebro kod juniorki, dok se sa rezultatom od 369 krugova svojom prvom medaljom, bronzanom, okitila Lea Aleksić, ćerka naše najtrofejnije olimpijke Jasne Šekarić, strelac Streljačkog kluba „Novi Beograd Ušće“. U seniorskoj konkurenciji nastupilo je 37 takmičarki, a u juniorskoj deset manje.

Trener pištoljašica Boban Marinković je vrlo zadovoljan zbog uspeha koji postiže pištoljaška ekipa SD „Smederevo“. "Pokazali smo da uz jedno kvalitetno pojačanje možemo da se nosimo sa svakom ekipom u Srbiji. Nadam se da će nova članica SD „Smederevo“, Jasmina Grgić uz Anu Alentijev pomoći ostatku tima da još više podignu svoje rezultate", kaže Marinković.

Puškom je od naših članova nastupila jedino Danica Denić, koja je sa rezultatom od 375 krugova bila 26 u juniorskoj i 43 u seniorskoj konkurenciji. Nastupila je 41 juniorka i 60 seniorki.

Posle sva tri kola Kupa po 8 najboljih strelaca u svim kategorijama plasiralo se u finale koje će se održati naredne godine u februaru. Jasmina Grgić se drugim mestom na trećem kolu kupa plasirala u finale seniorki, dok će Ana Alentijev nastupiti u dva finala juniorskom i seniorskom. Pobedom na trećem kolu kupa i osvojenim 10 bodava u ovoj disciplini u finale se plasirala i ekipa SD „Smederevo“. 

Strelci SD „Smederevo“ koji se takmiče u nacionalnom, B programu poslednje, sedmo kolo lige Centralne Srbije pucali su u  nedelju 22. decembra u Jagodini. Na vatrenu liniju izašli su naši mladi puškaši Petar Adamović, koji je pucao 173 kruga, Aleksandar Dimić 161 krug, Veljko Ilić 147 krugova i Nemanja Adamović sa 146 krugova. Nijedan od naših kadeta nije se plasirao u finale, tako da će za SD „Smederevo“ finale pucati samo kadetkinja Aleksandra Vujasin, koja je plasman obezbedila osvojenim prvim mestom na drugom kolu lige.

Izvor: SDCafe

Slične vesti

Leave a Comment

error: Sadržaj je zaštićen !!