Home Info Ana Alentijev novo trenersko ime u Smederevu

Ana Alentijev novo trenersko ime u Smederevu

by redakcija

Ana Alentijev, juniorska reperezentativka Srbije i najuspešniji izdanak smederevske streljačke škole nedavno je stekla i „D“ međunarodnu trenersku licencu koju dodeljuje Akademija pod okriljem Svetske streljačke federacije (ISSF). Alentijev je bila najuspešniji domaći učesnik kursa koji je održan u Novom Sadu. SD „Smederevo“ tako sada ima dva trenera sa međunarodnim licencama i jednog operativnog trenera streljaštva. 

Ana Alentijev, juniorska reperezentativka Srbije iz Smedereva, učesnica više Evropskih prvenstava i Svetskog prvenstva u streljaštvu u Granadi 2014. godine, nedavno je stekla i „D“ međunarodnu trenersku licencu koju dodeljuje Akademija pod okriljem Međunarodne streljačke federacije (ISSF). Alentijev je bila najuspešniji domaći učesnik kursa koji je održan u Novom Sadu, krajem prošle godine, od 18. do 22. decembra. 
ISSF Akademija je do sada organizovala nekoliko regionalnih kurseva za sticanje „D“ (međunarodne) trenerske licence na Balkanu, a  Srbija je prvi put bila domaćin ovog skupa. Tehnički organizator bio je Streljački savez Srbije, u saradnji sa Olimpijskim komitetom Srbije, kroz program Olimpijske solidarnosti MOK. 
U radu kursa učestvovala su ukupno 34 polaznika iz Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Bugarske i Srbije. Našu zemlju predstavljalo je 26 trenera. Predavači su bili Željko Todorović, direktor, i Goran Maksimović, profesor ISSF Akademije, osnovane 1992. godine.
Željko Todorović je po završetku rada istakao da je ovo bio jedan jedan od najbolje organizovanih kurseva pod okriljem Akademije ISSF i dodao:
– Streljački savez Srbije, koji je prvi put bio domaćin skupa, zaslužuje sve pohvale.  Odziv trenera je bio izuzetno dobar, a rad je protekao u odličnoj atmosferi.
Akademija ISSF je do sada širom planete organizovala 71 regionalni kurs. Željko Todorović je učestvovao u radu mnogih od njih, kao i Goran Maksimović, koji je poredeći kurs u Novom Sadu i prethodno održane u našem regionu, istakao:
– Polaznici kursa su gledajući ocene na završnom testu postigli najviši prosek do sada.
Posle položenih ispita učesnici su dobili sertifikate Svetske streljačke federacije o učešću na kursu.
Sportski direktor Streljačkog saveza Srbije Dragan Marković je kazao:
– U ime Streljačkog saveza Srbije mogu da kažem da smo vrlo zadovoljni ocenama za organizaciju koje smo dobili od predavača ISSF Akademije. Posebno smo ponosni na 26 naših trenera koji su uspešno završili kurs. Zahvaljujemo se Olimpijskom komitetu Srbije na podršci u organizaciji ovakvog skupa.
SD „Smederevo“ tako sada pored Bobana Marinkovića ima još jednog trenera sa međunarodnom licencom, i još jednog operativnog trenera streljaštva Nikolu Simića. Ana Alentijev, proslavljeni smederevski strelac sa zavidnim reprezentativnim iskustvom, i apsolvent Kriminalističko-policijske akademije, i dalje se aktivno bavi streljaštvom u svojim disciplinama vazdušni i malokalibarski pištolj. Odnedavno je u SD „Smederevo“ preuzela rad sa mlađim kategorijama strelaca u klubu, a u perspektivi će se baviti Školom streljaštva. 
Stručna edukacija trenera kao i streljačkih sudija pri sudijskoj komisiji SD „Smederevo“, pored ostvarivanja vrhunskih rezultata i kontuniranog obnavljanja i nabavke novog oružja i opreme, jedan su od prioriteta jednog od najstarijih i najtrofejnijih sportskih kolektiva u našem gradu. SD „Smederevo“ od prošle godine ima i nove upravljačke organe na čelu sa direktorom kluba Bobanom Marinkovićem i predsednikom Upravog odbora Željkom Marićem, a promene su se desile i u nekim drugim segmentima rada u družini što se pozitivno odražava i značajno utiče na sam razvoj i napredak kluba koji ima velike ambicije u nastavku sezone vazdušnim oružjem.  

Deo teksta preuzet sa sajta: http://www.serbianshooting.rs 
foto: promo

Izvor: SDCafe

Slične vesti

Leave a Comment

error: Sadržaj je zaštićen !!