Home Info 6.reprezentativaca iz Smedereva

6.reprezentativaca iz Smedereva

by redakcija

Na ovogodišnjem turniru Lige šampiona, koji je izbornog karaktera za reprezentaciju Srbije, Karate klub “Smederevac” nastupao je sa 13 takmičara.

Prvi turnir Lige šampiona održan je u Koceljevi februara meseca, drugi turnir u martu u Soko banji, dok je treći, završni turnir održan proteklog vikenda u Trsteniku.

Princip lige je da takmičari rade „svako sa svakim“, gde se prikupljaju bodovi na osnovu rezultata meča. Prvih troje sa najviše bodova u uzrasnoj kategoriji u najvišem nivou, ulaze u reprezentaciju, i nastupaju na predstojećem prvenstvu Evrope, koje se ove godine održava u Srbiji.

Rezultati Lige šampiona su sledeći: Zlatne medalje osvojili su Petar Brković pionir borbe, Aleksandar Grujić pionir kate, Mihajlo Petrović pionir borbe. Srebrni su bili: Anastasija Nedeljković pionirka kate, Anastasija Brković pionirka borbe, Ivana Mančić pionirka kate, Ana Krstić juniorka borbe, Aleksandar Živanović junior kate. Bronzane medalje osvojili su: Mateja Andrejić pionir kate, Danilo Janković pionir kate, Ivana Mančić pionirka borbe, Milan Milanović pionir borbe, Marija Krstić pionirka kate i borbe, Ana Krstić juniorka kate.

Na osnovu postignutih rezultata, poziv za reprezentaciju Srbije dobili su sledeći takmičari Karate kluba „Smederevac“ : Aleksandar Grujić, Ivana Mančić, Marija Krstić, Mihajlo Petrović, Ana Krstić i Aleksandar Živanović. Njih šestoro će ove godine predstavljati Srbiju, kao i grad Smederevo i svoj Klub, na prvenstvu Evrope koje se održava 20-22 maja u Nišu.

Takmičari su već ovog vikenda na pripremama na Kopaoniku, a po povratku, čekaju ih pripreme u Klubu pod nadzorom trenera Karić Predraga Peke, koji ne krije zadovoljstvo zbog broja reprezentativaca. Po rečima Karića, prošle godine na Prvenstvu Evrope koje je održano u Nemačkoj, „Smederevac“ je imao 3 predstavnika, i osvojene su čak dve medalje“, ove godine je broj takmičara veći, te se nadamo i većem rezultatu. Ono što je sigurno, jeste da će takmičari proći ceo ciklus priprema i spremno dočekati protivnike iz Evrope.

 

Izvor: SDCafe

Slične vesti

Leave a Comment

error: Sadržaj je zaštićen !!