Home Info Trka za poslaničke i odborničke stolice

Trka za poslaničke i odborničke stolice

redakcija

Gradska izborna komisija utvrdila je zbirnu izbornu listu kandidata za odbornike Skupštine grada. Na njoj su kandidati 13 stranaka i koalicija. Na lokalnim izborima 24. aprila za 70 odborničkih stolica u gradskoj skupštini nadmetaće se 412 kandidata, a u trku za poslaničku fotelju ušlo je čak 26 Smederevaca.

Izborna komisija za izbor odbornika Skupštine grada utvrdila je zbirnu listu kandiata za odbornike. Na glasačkom listiću za predstojeće lokalne izbore, koji će biti održani 24. aprila, naći se se 13 stranačkih i koalicionih lista. Na ukupno 70 odborničkih mandata pretenduje 412 kandidata. Punu izbornu listu sa 70 kandidata za odbornike podnela je svega jedna stranka. 

Izbornu listu za izbor odbornika Skupštine grada Smedereva prvi je podneo SNS, a poslednju, trinaestu, grupa građana Smederevo bez korupcije, koju su formirali nezadovoljni članovi SNS. 

Na lokalnim izborima u Smederevu pravo glasa imaće 97.850 birača.

U izbornu trku, ovaj put za poslaničku fotelju, krenulo je i 26 Smederevaca. Najbolju startnu poziciju, kada je reč o mestu na listi, ima Aneta Erčić, koja je na 15 mestu liste kandidata za poslanike  Za slobodnu Srbiju – Zavetnici. Najviše Smederevaca kandidata za poslanike nalazi se na listi Republikanske stranke, čak sedmoro njih. Po petoro Smederevaca je na listama Dveri-DSS i Dosta je bilo, po troje na listama DS I SNS, a jednog kandidata za poslanika iz Smedereva ima i SPS, kao i koalicija SDS-LDP-LSV.

Izborna tišina počinje u ponoć 21. aprila i trajaće do zatvaranja biračkih mesta. 

Izvor: SDCafe

0 komentara
0

Slične vesti

Ostavi komentar

error: Sadržaj je zaštićen !!