Home InfoPolitika Zorana Mihajlović posetila Smederevo

Zorana Mihajlović posetila Smederevo

Redakcija

Potpredsednica Vlade i ministarka rudarstva i energetike, prof. dr Zorana Mihajlović, izjavila je u Smederevu, gde je obišla radove na izgradnji rezervoara za skladištenje nafte i naftnih derivata, da su ukupni skladišni kapaciteti u Srbiji 320.000 tona, a da je 88 odsto tih kapaciteta napunjeno i da Ministarstvo, zajedno sa drugim institucijama, svakodnevno radi na tome da obezbedi dovoljne količine energenata.

„Važno je da građani znaju i da mogu da vide koliko država, Ministarstvo, Direkcija za robne rezerve i druge institucije rade na pripremi za zimu i na tome da se osigura energetska bezbednost države. Rezervoari koji se ovde grade, neki su skoro završeni, dva će biti gotova do kraja ove, još dva sledeće godine, i početkom 2024. godine će već moći da se pune naftnim derivatima. Ovo je samo deo posla koji radimo u oblasti nafte i gasa, jer pored kupovine, uvoza, treba da obezbedimo i uslove za skladištenje, jer je ispred nas teška kriza koja će se tek osetiti. Bez obzira na sve, država pokazuje odgovornost i ozbiljnost i počeli smo još pre godinu dana da se spremamo. Danas imamo obavezne i operativne rezerve nafte i naftnih derivata za više od dva meseca. Nama su svi skladišni kapaciteti na 88 odsto popunjenosti, a Uprava za energente Ministarstva je podigla rezerve za više od 100 odsto od marta prošle godine do avgusta ove godine“, rekla je Mihajlovićeva.

„Ovo je još jedan dokaz da i predsednik i Vlada vode ozbiljnu i odgovornu politiku i da će spremna dočekati zimu. Hvala na podršci potprdsednici Vlade i Ministarstvu i na realizaciji projekata za unapređenja energetske efikasnosti“, izjavio je Jovan Beč, gradonačelnik Smedereva.

Zorica Anđelković, direktorka Republičke direkcije za robne rezerve, rekla je da je kapacitet svakog od šest rezervoara koji se grade 20.000 kubnih metara i da će radovi biti gotovi krajem 2023. godine.

2 comments
0

Slične vesti

2 comments

Dejan 27.08.2022 - 08:34

STRASNOOOOOO

Reply
Đura 30.08.2022 - 13:50

Ajd da je bila Ćana, pa i da bude neka vest.

Reply

Ostavi komentar

error: Sadržaj je zaštićen !!