Home Info Zlato za smederevske pištoljašice

Zlato za smederevske pištoljašice

redakcija

 

Pištoljašice Streljačke družine „Smederevo" (Ana Alentijev, Ana Lajčak i Sara Ilić) osvojile su 1. mesto za juniorke na Prvenstvu Centralne Srbije, u gađanju vazdušnim oružjem u disciplinama A programa na 10 metara, koje je u subotu 23. februara održano na Strelištu u Smederevu.
 
Ana Alentijev osvojila je 2. mesto za juniorke pojedinačno, a u seniorskoj konkurenciji pištoljašica, ekipa u sastavu: Ana Alentijev, Ana Lajčak i Aleksandra Lekić osvojila je 4. mesto.
 
Streljačka družina „Smederevo" nastupila je na ovom takmičenju i sa juniorskom ženskom ekipom puškom (Jelena Jakovljević, Danica Denić i Aleksandra Vujasin). Svi strelci SD „Smederevo" ispunili su norme za Državno prvenstvo koje se ove godine održava u Pančevu, 16. i 17. marta. Na ovom takmičenju nastupili su klubovi iz regiona Centralne Srbije, koji je i najveći, više od 100 strelaca iz 15 klubova.
 
Prošlog petka Streljačke reprezentacije Srbije završile su pripreme na novom strelištu u Smederevu za Šampionat Evrope vazdušnim oružjem u Odenzeu u Danskoj od 24. februara do 3. marta.
Prva grupa srpskih strelaca odlazi u Odenze 25. februara (juniorske reprezentacije puškom, vođa puta Nenad Petković, v.d. selektora Goran Maksimović i trener reprezentacije Lidija Mihajlović), a druga grupa 27. februara (seniorske ekipe puškom i pištoljem i treneri reprezentacije Jelena Arunović i Dragan Donević). Prve na vatrenu liniju izlaze juniorke puškom 27. fabruara.Domaća takmičenja nastavljaju se 2. marta, kada će u Kragujevcu biti održano treće kolo Lige i Kupa SSS, B program, 10 metara.

Izvor: SDCafe

0 komentara
0

Slične vesti

Ostavi komentar

error: Sadržaj je zaštićen !!