Home Info Zlato za Anu Alentijev

Zlato za Anu Alentijev

redakcija

Prvo kolo Kupa Streljačkog saveza Srbije (SSS) vazdušnim oružjem „A“ programa, održano je proteklog vikenda na elektronskim metama na 10 m (40 streljačkih mesta) na smederevskom strelištu i u organizaciji Streljačke družine „Smederevo“.
 
Klasifikacija i bodovanje rezultata urađeni su u skladu sa Pravilnikom za organizovanje Kup takmičenja SSS.
Smederevce je najviše obradovala zlatna medalja Ane Alentijev u juniorskoj konkurenciji pištoljašica. Strelac Streljačke družine Smederevo i član juniorske reprezentacije Srbije Ana Alentijev sa rezultatom od 371 kruga, trijumfovala je ispred, sa istim brojem krugova, ali većim brojem unutrašnjih centara, drugoplasirane Marije Bubalo iz SD „Pančevo 1813“ i trećeplasirane Milice Slović iz SD „Aleksa Dejović“ iz Užica, koja je bronzanu medalju osvojila sa 368 krugova.

Smederevcima je posebno zadovoljstvo i čast bila da nakon Olimpijskih igara u Londonu, na koje su u martu sa prvenstva Srbije ispratili najbolje srpske strelce, ponovo dočekaju na svom strelištu, najlepšem i najmodernijem objektu tog tipa u Srbiji, na prvom domaćem takmičenju nakon Olimpijskih igara.
Međunarodnu sezonu srpski strelci počinju učešćem u finalu Svetskog kupa od 22. do 27. oktobra u Bangkoku na Tajlandu. Kako je istakao v. d. selektora Goran Maksimović sa sedam strelaca, ovo je najmasovnije učešće na prestižnom takmičenju u istoriji našeg streljaštva: pištoljem će gađati Zorana Arunović, Jasna Šekarić (obe „Crvena zvezda“), Damir Mikec („Policajac“), Andrija Zlatić („A. Dejović“, Užice) i puškom Ivana Maksimović („Novi Beograd Ušće“), Andrea Arsović („Partizan“) i Nemanja Mirosavljev („Novi Sad“).
Naš klub će ponovo biti domaćin najboljim strelcima Srbije u drugom kolu Kupa SSS, u gađanju vazdušnim oružjem u disciplinama na 10 metara, koje će se održati na našem strelištu 24. novembra.
Na strelištu u Smederevu počela je sa radom i besplatna škola streljaštva za decu osnovnoškolskog uzrasta, kojoj mogu da se priključe svi zainteresovani. Strelište u Smederevu je otvoreno svakog dana i za sve ostale koji bi da se rekreativno bave streljaštvom.

Izvor: SDCafe

0 komentara
0

Slične vesti

Ostavi komentar

error: Sadržaj je zaštićen !!