Home InfoHronika Šta je prethodilo ubistvu i samoubistvu u Smederevu

Šta je prethodilo ubistvu i samoubistvu u Smederevu

by redakcija

Zbog čega je Toza Atanacković (62) prošle subote u centru Smedereva ubio Nenada Jelića (48), a zatim sebe zvanično je i dalje misterija. Međutim, prijatelj Atanackovića smatraju da je u pitanju dug od 50.000 evra zbog droge.

Veče pred smrtonosni pohod, Atanacković je posetio jedan beogradski kafić gde se sreo sa prijateljem koji nam je ispričao sve što mu je Atanacković kazao svega nekoliko sati pre nego što je otišao u Smederevo i ubio Jelića, a zatim i sebe.

Prema njegovim rečima, Atanacković se žalio da ga je Jelić prevario za novac i da nije znao kako da te pare izvuče iz njega.

– Bio je jako ljut. Ispričao mi je čitavu istoriju svog i Jelićevog odnosa. Rekao je da mu je Jelić dugovao 50.000 evra zbog 150 kilograma marihuane – priča naš sagovornik.

Prema njegovim rečima, ova krimi priča počinje još 2009. godine kada je Atanacković završio u italijanskom zatvoru.

– On je 2009. godine prenosio kilogram kokaina iz Južne Amerike u Evropu. Kokain je krio u patikama i na aerodromu u Rimu, kada je sa leta iz Buenos Airesa pokušao da presedne na onaj koji ide za Pogoricu uhvaćen je, a zatim i osuđen na tri godine zatvora – priča naš sagovornik.

Kako kaže, Atanacković je u zatvoru upoznao ljude koji se bave proizvodnjom marihuane i sa njima postao blizak.

– Pušten je iz zatvora posle godinu i po dana, ali je dobio petogodišnju zabranu ulaska u zemlje EU. Zabrana mu je istekla ove godine, a on je odmah potom iskoristio svoja poznanstva i odlučio da bude posrednik između proizvođača marihuane i Jelića – priča naš sagovornik.

Atanacković je posredovao, prema rečima našeg sagovornika, za marihuanu koju su njegovi kontakti koje je upoznao u zatvoru, prevozili do Jelića koji se tada nalazio u Bazelu.

– Sve se to kako mi je Toza rekao dešavalo poslednja dva meseca. Toza je trebalo da dobije procenat od toga, odnosno 50.000 evra, međutim Jelić mu je rekao da od toga nema ništa, jer je policija osujetila transport, te droga nikada nije stigla do njega – kaže naš sagovornik.

On dodaje da mu je Atanacković poslednji put kada ga je video kazao da više ne zna šta će da radi, koristeći rečenicu „Ubiću ga jednog dana“.

– Toza je bio kockar. U svet droge ušao je zbog dugova koje je imao. Ali nikada ne bih pomislio da je spreman na tako nešto. Mislio sam da blefira pa sam mu rekao „Daj bre Tozo, ne lupaj, otići ćeš u zatvor“, a on mi je na to odgovorio „Ja se u zatvor ne vraćam“ – pod šokom je naš sagovornik.

Dan kasnije, Atanacković je napisao status na fejsbuku “Ostajte mi svi živo i zdravo – a meni je došlo vreme! Sve vas volim – ćao” i krenuo da ubije.

Neki sat kasnije, u centru grada pucao je i teško ranio Nenada Jelića (48), a zatim pokušao da sebi oduzme život pucajući sebi u usta. Obojica su podlegli povredama i preminuli.

B. Bogosav

Izvor: Večernje novosti

Slične vesti

Leave a Comment

error: Sadržaj je zaštićen !!