Home Info Zbog štrajka prosvetara većina škola u sredu bez nastave

Zbog štrajka prosvetara većina škola u sredu bez nastave

redakcija

Desetak osnovnih i srednjih škola u Smederevu u sredu, 22.oktobra biće u totalnoj obustavi rada zbog štrajka prosvetara. Generalni štrajk, koga su najavila četiri repezentativna sindikata u prosveti, trajaće jedan dan.

Nastave neće biti u srednjim školama – Gimnaziji, Tehničkoj školi, Muzičkoj školi “Kosta Manojlović”, SSŠ “Despot Đurađ”. Od osnovnih škola, totalna obustava rada očekuje se u OŠ ”Branislav Nušić”, “Dr Jovan Cvijić”, “Branko Radičević” u Lugavčini, “Heroj Srba” u Osipaonici i školi “Vuk Karadžić” u Lipama.
Ostale škole imaće delimičnu obustavu rada, što zavisi od toga kojim sindikatima pripadaju prosvetni radnici u tim školama.

Unija, Sindikat obrazovanja Srbije, Granski sindikat prosvetnih radnika Srbije "Nezavisnost" i Sindikat radnika u prosveti Srbije, traže da se prosvetnim radnicima plate ne umanjuju, kako je to najavljeno merama štednje, kao i da se urede platni razredi i sistem obračuna zarada u javnom sektoru.

U sredu, 22. oktobra prosvetni sindikati najavili su i okupljanje na beogradskom Trgu Nikole Pašića, a protest je zakazan za 13,00 časova. 

Izvor: SDCafe

0 komentara
0

Slične vesti

Ostavi komentar

error: Sadržaj je zaštićen !!